Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 2. 2013 Teksti Uutuudet Ei kommentteja Kirjallisuus

Elsa Billgrens vintage

Följ med in i vintagedrottningen Elsa Billgrens förföriskt färgsprakande värld. Nu kommer Elsa Billgrens vintage – en personlig guide till att shoppa, bära och vårda kläder och accessoarer från ett svunnet århundrade. Boken är mästerligt och lekfullt formgiven av Lotta Kühlhorn.

”I den här boken kommer jag att berätta om varför jag kan börja gråta av en svart klänning med aprikosdoft, hur det kommer sig att nästan alla mina klänningar är rosa och varför jag bestämde mig för att aldrig mer bära ett par byxor. Den är en summering av min obotliga kärlek till gamla kläder.”

Initierat och kuriöst

I Elsa Billgrens vintage berättar Elsa initierat och delar frikostigt med sig av personliga anekdoter och matnyttiga tips. Läs om hur du ser skillnad mellan exklusiva märkesvaror och kopior, hur du hittar den perfekta brudklänningen och hur du räddar en trasig dragkedja med hjälp av ett stearinljus. Vi får också veta hur man bäst angriper en second hand-butik, hur man hittar sitt signaturplagg, hur man vet om man har gjort ett fynd och varför gamla skor så ofta är så små. Dessutom går Elsa igenom modevärldens ABC – vad betyder egentligen haute couture, trompe-l’oeil och ”The New York look”? Och vad är egentligen skillnaden mellan vintage och second hand?

Elsa in på bara skinnet

Elsa Billgrens vintage är en bok för dem som många gånger har gläntat på dörren till secondhandbutiken, men även för dem som aldrig har gjort det men vill träna upp sitt ”vintageöga”. En sak är klar – det är en bok som får det att klia i fyndshopping-fingrarna även hos den värsta ”nytt och fräscht-ivraren”. Här får vi också lära känna Elsa genom hennes garderob. Hon berättar om festerna, kärleken, det egna bröllopet och brudklänningen – men också om lägenhetsbranden där nästan allt gick om intet, om den älskade guldpaljettklänningen som blev halvt förkolnad och de 50 (!) kartongerna med kläder att kassera.

Smakprov från innehållet:

– Shoppa vintage – vad ska man tänka på inför shoppingrundan? 
- Sälja och investera – butik, annons eller internet när man ska sälja och investera i vintagekläder? 
- Fynd eller överpris – hur vet man om man gjort ett fynd eller inte? Elsa lär dig alla knep. 
- Laga, tvätta och vårda – hur man fräschar upp tyll och spets med glasputs och andra tips! 
- Accessoarer –piffa upp vardagsplagg med tygblommor, fjädrar eller klänningsklämmor.
- Underkläder – om teddyn, strumpebandshållare och Bed jackets – oumbärliga plagg som inte syns.

Elsa Billgren är en framgångsrik modebloggare, programledare, vintageexpert och personal shopper.  Hon är också en av programledarna i  i Äntligen hemma och har arbetat med Melodifestivalen och sommarpratat i P1.
Elsa Billgrens vintage har recensionsdag den 12 mars.

Läs mer om Elsa Billgrens vintage här och läs Elsas blogg här.

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker om mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både svenska och utländska upphovsmän. www.bonnierfakta.se


Aiheet: , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti