Umami muualla Facebook

Julkaistu 6. 10. 2017 Teksti Uutuudet, kuvat Minerva Ei kommentteja Kirjallisuus

Vielä tänään olemme elossa

Belgialaisen Emmanuelle Pirotten historiallinen teos Vielä tänään olemme elossa, joka on palkittu vuoden 2016 parhaana historiallisena romaanina Ranskassa on nyt luettavissa suomeksi.

Vielä tänään olemme elossa on toisen maailmansodan loppuun, Ranskan ja Belgian raja-alueille sijoittuva sotakertomus. Saksan armeijan sotilaan ja orvon seitsenvuotiaan juutalaistytön epätodennäköinen kohtalonyhteys uhmaa sodan raakoja lakeja.

Päähenkilö Mathias on Saksan armeijan erikoisjoukkojen sotilas, jonka tehtävä on murtautua voittoisien liittoutuneiden selustaan ja tarpeen mukaan soluttautua vihollisjoukkoihin. Historiallisesti kyse on operaatio Greifista, joka toteutettiin 1944–1945.

Draama alkaa, kun kymmenittäin ihmisiä tappanut Mathias ja hänen toverinsa saavat käsiinsä orvon 7-vuotiaan juutalaistytön Renéen.

Kaunis ja riipaiseva romaani yhdistää toisen maailmansodan brutaaliuden ja inhimillisen toiveikkuuden unohtumattomaksi tarinaksi, joka pitää otteessaan viimeiselle sivulle saakka.

Romaanin käännösoikeudet on myyty 14 maahan. Kirjan pohjalta tehty elokuva saa ensi-iltansa vuoden 2017 lopulla. Lukuisia arvostettuja kirja-alan tunnustuksia, mm. Prix Historia 2016, Prix Edmée de la Rochefoucauld, Prix de l’Office Central des Bibliothèques, Prix Palissy, Prix Lilly dans la Vallée, Prix Première -palkintoehdokas.

Kirjan tiedot

Emmanuelle Pirotte
Vielä tänään olemme elossa
Suomennos Lauri Holma
Sivuja 255
ISBN/EAN 9789523125254
Ilmestyy viikolla 40/2017

Kirjailijasta

Emmanuelle Pirotte on belgialainen dramaturgi, käsikirjoittaja ja taidehistorioitsija. Vielä tänään olemme elossa on hänen esikoisromaaninsa, mutta hän on ehtinyt kirjoittaa jo toisenkin romaanin De profundis, joka on dystopia ebola-epidemian jälkeisestä maailmasta. Pirotten kolmas romaani ilmestyy syksyllä 2018.

www.minerva.fi


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti