Umami muualla Facebook

Julkaistu 14. 2. 2018 Teksti Päätoimittajat, kuvat Tiia Koskimies 91 kommenttia Pääkirjoitus

Muista ystäviäsi 14.2. Arvottu

Arkiston aarre vuodelta 2009: ”Ystävät ovat kuin tähtiä taivaalla. He eivät aina näy, mutta ovat silti olemassa.” Niin, onhan se hyvä tietää, että ystäviä on edes olemassa, mutta kyllä ystäviä tarvitaan myös lähelle – olemaan läsnä, nauramaan, iloitsemaan, suremaan, itkemään sekä puimaan huolia ja muita asioita kanssasi.

Ystävään on helppo pitää yhteyttä

Todellinen ystävä näkyy ja kuuluu. Yhteydenpito on puolin ja toisin helppoa kännykän ja sähköpostin aikaan. Hänellä on sinulle usein aikaa ja asiaa ja sinulla hänelle. Ystävä ei hylkää, vaikka sinulla menisi huonosti, vaikka olisit niiden joukossa, jotka joutuivat työttömäksi tai sairastuivat vakavasti. Parempi sanonta onkin, ”hädässä ystävä tutaan”. Sillä hädän tullen tarvitset todellisia ystäviä, jotka ymmärtävät, lohduttavat, auttavat, rohkaisevat ja kannustavat.

On kyllä sellaisiakin ystäviä, joita et voi tavata välimatkan takia, mutta joiden kanssa voit jatkaa vuosien päästä siitä, mihin jäitte. Sellainen ystävä on usein jo lapsuuden- tai nuoruudenystäväsi. Sydämesi iloitsee, kun tapaat jälleen ystäväsi, joka tuntee sinut läpikotaisin, eikä mitään tarvitse selitellä.

Parhaat ystävät ovat sellaisia, joiden seurassa voit täysin rentoutua ja olla oma itsesi. Tosi ystävälle voit kertoa sielusi sopukoiden syvimmätkin salaisuudet pelkäämättä, että ne koskaan paljastuisivat.

Hyvän ystävän irvikuva on tällainen

Jos sinulla on ns. ystävä, joka käyttää hyväkseen, tarvitsee jatkuvasti kehuja, mutta arvostelee sinun aikaansaannoksiasi, yrittää hallita, hyödyntää apuasi joka tilanteessa, puhuu pahaa selkäsi takana, salaa sinulta asioita, mutta ristikuulustelee sinun asiasi, peittelee omia heikkouksiaan, pitää itseään parempana, huomauttelee jatkuvasti ulkonäöstäsi tyyliin: tuo hiusten väri/kampaus ei sovi sinulle jne. Toisin sanoen tunnet itsesi huonommaksi hänen seurassaan, puhuminen hänen kanssaan ei tunnu hyvältä, olosi tuntuu aina vaan pahemmalta hänen seurassaan. Sinulle annan hyvän neuvon: Jätä hänet! Ystävä ei toimi hänen tapaansa. Tuo ihminen, joka uskottelee olevansa ystäväsi saattaa olla jopa narsisti. Älä jättäydy hänen uhrikseen, vaikka ns. ystävyytenne olisi kestänyt pitkään.

Ystävänpäivän legenda

Pyhän Valentinuksen päivän alkuperästä on useita legendoja koska sen nimisiä pyhimyksiä on useita. Erään tarinan mukaan Italian Umbriassa sijaitsevassa Ternin kaupungissa oli Valentinus niminen piispa. Hänen kerrotaan uhmanneen Rooman sotapäälliköitä ja kehottaneen nuorukaisia mieluummin pysyttelemään kotona rakkaittensa luona kuin lähtemään sotaretkille. Sitä ei katsottu hyvällä ja piispa Valentinus koki marttyyrikuoleman 14.2.269. Näin hänestä tuli jalojen aatostensa vuoksi rakastavaisten, kihlautuneiden sekä onnellisen avioliiton suojelupyhimys. Ternissä järjestetään romanttisia konsertteja ja tapahtumia ystävänpäivän tienoilla. Muun muassa siellä sijaitseva Saint Valentinen kirkko on hyvin suosittu vihkikirkko ja turistikohde.

Jo muinaiset roomalaiset…

Tarina voi olla lähtöisin myös muinaisesta Roomasta ja Lupercalia-juhlista, joita vietettiin helmikuun puolessa välissä pakanallisena hedelmällisyyden juhlana. Eräs pyhän Valentinuksen legendoista kertoo, että vihkimällä pakanan ja kristityn keskenään, piispaa rangaistiin marttyyrikuolemalla.

Englannissa kuningas Henrik VIII julisti 14.2 päivän viralliseksi juhlapäiväksi vuonna 1537. Juhlapäivän tienoo on myös ajankohta, jolloin talvi vihdoin alkaa taittua kohti kevättä. Päivän viettoon kehiteltiin erilaisia tapoja. Valentinen päivästä tuli mm. päivä, jolloin saattoi lähettää viestin tai rakkaudentunnustuksen vaikka nimettömänä salaisen ihailun kohteelle. Ystävänpäivän tyypillisin tunnus on rakkautta, ystävyyttä ja ihailua kuvaava sydän. Ensimmäiset kortit tehtiin ja koristeltiin käsin ja postitettiin ystävälle Englannissa 1800-luvun alussa.

Happy Valentine’s Day!

Yhdysvalloissa Valentine’s Day on todella iso ja tärkeä juhla, melkein kiitospäivän veroinen. Perheenjäsenet ja rakastavaiset muistavat toisiaan pienin lahjoin, kukin ja makeisin. Sydänkortteja lähetetään postitse ja sähköpostilla miljoonittain.

Ilahduta ystävää

Meillä ystävänpäivän vietto aloitettiin 1980-luvulla sydänyhdistysten ja Suomen Punaisen Ristin voimin. Pian tämän jälkeen postikin rupesi kannustamaan korttien lähettämiseen. Suomalaisten ystävänpäivä on hyvin ”demokraattinen” lahjan, kortin ja viestin voi antaa vaikka naapurille.

Ystävyyttä pitää hoitaa. Osta ystävälle pieniä herkkuja, lähetä kukkatervehdys tai kirjaile kortti ja kiitä ystävyydestä. Tärkeintä on muistaa ja kiittää ystävyydestä. Se on ehkä kaikkein tärkeintä mitä sinulla on.

Ystävänpäivän kimput sitoi  Juha Santapukki My Gardenista. Punaisessa kimpussa hehkuu intohimoinen punainen ruusuin ja neilikoin. Keväisen keltaiseen tulppaani-hortensiakimppuun on kätketty suklaasuukko. Elegantti valkoisista ruusuista, tulppaaneista ja neilikoista koottu kimppu on saanut kruunukseen kultaisen sydämen.

My Garden, Pieni Roobertinkatu 4-6, 00130 Helsinki puh. (09) 637 090.

Kerro meille ja kaikille Umamin ystäville, millaista hyvää ystävyyttä itse olet saanut kokea.


Aiheet: , , , , , ,

91 kommenttia

 1. Muutama peräti 2

  Muutama peräti 2 todella luotettavaa ystävää olen elämän varrella saanut ja he eivät puukota selkään ja voin ottaa heihin yhteyttä milloin vain.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Taapero

  5. 2. 2009 13.45

 2. minulla on yksi

  minulla on yksi hyvä ystävä ollut 6-vuotiaasta saakka,nyt olemme 38v.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tellu

  5. 2. 2009 16.41

 3. Mutama hyvä ystävä

  Mutama hyvä ystävä joihin voin luottaa.
  Iloitsevat iloissani ja surevat suruissani ja osaavat pitää salaisuudet.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Teukka

  5. 2. 2009 17.09

 4. Onhan minulla monta

  Onhan minulla monta ystävää , luotettavia kuitenkin yhden käden sormilla luettavissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PL

  5. 2. 2009 17.11

 5. Ystävät ovat muuttaneet

  Ystävät ovat muuttaneet kaupunkeihin, itse jäin kotipaikka kunnalleni asumaan ja perhettä kasvattamaan. Onneksi sähköpostit ja kännykän tekstiviestit helpottavat yhteydenpitoa. Isosiskostani on tullut vanhemmiten minulle todella hyvä ystävä, jonka kanssa voin keskustella asiasta kuin asiasta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsi

  5. 2. 2009 17.33

 6. Ystävänpäivän vietto on

  Ystävänpäivän vietto on vielä uutta…..mutta kortit ja viestit kulkee ja kahvilla käydään…lahjoja ei laitella…onneksi? vai mitä?? Minusta ystävänpäivän lahjat tuntuvat turhilta, toki jos kylään mennään, voi jotain tuliaista viedä…luontevasti!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sisko

  5. 2. 2009 18.12

 7. Paras ystäväni lukee

  Paras ystäväni lukee minua rivien välistä kuin avointa kirjaa, löytää oikeat hetket yllättää, tietää ja hyväksyy kummat tapani ja mikä parasta, saa minutkin nauramaan itselleni! Minä, maailman takajäykin ihminen en ikinä näkisi omissa tekemisissäni mitään naurettavaa, vaan lähinnä joko häpeän silmät päästäni tai ihmettelen mikseivät muut näe nerouttani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pippa

  6. 2. 2009 20.57

 8. Elämän surullisilla hetkillä

  Elämän surullisilla hetkillä ystävän halaus on parasta mitä tiedän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tutu

  6. 2. 2009 21.03

 9. Hyvä ystävä on

  Hyvä ystävä on läsnä, vaikkei aina voisi olla fyysisesti lähellä. Hän kuuntelee, kannustaa, rohkaisee, iloitsee, on kaikessa mukana, tavalla tai toisella.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kati

  6. 2. 2009 21.22

 10. Hyvä ystävä on

  Hyvä ystävä on luotettava ja osaa kuunnella tarpeen tullessa. Hän on valmis auttamaan ystäväänsä hädän tullessa ja jakaa kanssasi niin ilot kuin surutkin.
  Hyvän ystävän seurassa voi olla oma itsensä ja hän hyväksyy sinut sellaisena kuin olet.
  Sellainen on hyvä ystävä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eve

  6. 2. 2009 21.28

 11. Hyvä ystävä hyväksyy

  Hyvä ystävä hyväksyy sut sellaisena kun olet, vikoineen kaikkineen. Hyvä ystävä antaa anteeksi ja elää mukana niin suruissa kuin iloissakin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janezki

  6. 2. 2009 21.35

 12. Ystävyydestä Ystävät ovat

  Ystävyydestä
  Ystävät ovat ne elämän arvokkain asia, sillä niitä on vähän. Tuttavia löytyy, mutta kuka läpäisee ystäväksi on todella harva. Ystävä on paikalla vaikeissa tilanteisiloitsee mukana onnellisissa. Hän kertoo kun jokin on vinosti, suoraan ja voi antaa kritiikkiä rakentavassa mielessä. Tällainen ystävä minulla on ja toivon olevani itse myös tällainen ystävä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tessa

  6. 2. 2009 21.37

 13. Siskoni ovat parhaat

  Siskoni ovat parhaat ystäväni vaikka nähdään todella harvoin. Saattaa mennä 3-5 vuottakin mutta soitellaan ja yhteydet pysyy hyvinä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aikku

  6. 2. 2009 21.49

 14. Minulla on ollut

  Minulla on ollut ystävä esikpulusta asti ja koetamme tavata ainakin kerran viikossa. Ystävä on myös äitini jonka kanssa asun ja meillä on hyvät välit.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hensi

  6. 2. 2009 21.51

 15. Ystäviä minulla on

  Ystäviä minulla on muutamia jotka ovat olleet elämässäni 20 vuotta ja heihin luotan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pete-65

  6. 2. 2009 21.52

 16. niitä on vain

  niitä on vain vähän,mutta ne pysyy aina

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ippe

  6. 2. 2009 22.01

 17. Olen saanut kokea

  Olen saanut kokea monenlaista ystävyyttä, mutta kaikista tärkein ja varmasti myös pitkäkestoisin on ystävyyssuhteeni lapsuudenystäväni kanssa. Kävimme koko kouluajan yhdessä ja nykyään pidämme yhteyttä viikottain ja tapaammekin monta kertaa kuukaudessa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jasss

  6. 2. 2009 22.11

 18. Ystäväni rakas vierelläni

  Ystäväni rakas
  vierelläni kuljet
  Suru kun sydäntäni musertaa niin syliisi hellästi suljet.
  Ilon hetkissäkin noissa
  ett milloinkaan oo poissa.
  Paistelet Päijänteestä pyytämäsi kalat mulle voissa.
  Oote Ystävä mulle Rakas maailman paras.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mummo

  6. 2. 2009 22.47

 19. Ystäväni rakas vierelläni

  Ystäväni rakas
  vierelläni kuljet.
  Suru kun sydäntäni musertaa niin syliisi hellästi suljet.
  Ilon hetkissäkin noissa
  ett milloinkaan oo poissa.
  Paistelet Päijänteestä pyytämäsi kalat mulle voissa.
  Oot Ystävä mulle Rakas maailman paras.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mummo

  6. 2. 2009 22.48

 20. Olen tuntenut parhaan

  Olen tuntenut parhaan ystäväni 15 vuotta ja ilman häntä en tuntisi nykyistä avomiestäni, hän meidät toi yhteen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Supu

  6. 2. 2009 23.37

 21. Parasta, kauneinta, jumalallisinta

  Parasta, kauneinta, jumalallisinta ystävyyttä olen saanut eläimiltä. Se saa minut aina vain hämmästymään, ja liikuttumaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lin11

  6. 2. 2009 23.54

 22. Tosi ystävät pysyy

  Tosi ystävät pysyy aina rinnalla ja uusiakin voi saada aina,ystävät ovat tärkeitä tukipilareita…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rippe

  7. 2. 2009 8.34

 23. Parasta ystävyyttä olen

  Parasta ystävyyttä olen saanut varsinkinkin silloin kun avopuolisoni menehtyi pari vuotta sitten, Ilman ystävieni tukea en olisi selvinnyt siitä. Myös ystävyyttä olen saanut omalta koiraltani, joka on aina pitänyt pinnalla hänttä heiluttaen vaikeimpinakin aikoina..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kere

  7. 2. 2009 8.42

 24. Olen saanut paljon

  Olen saanut paljon ystäviä, tukeakin kun menetin vanhempani auto-onnettomuudessa vuosi sitten. Se kamala asia jota pelkäsin ain totutui ja jäin yksin kertaheitolla, mutta hetkessä sain ystävät lähelleni ja sain myös uuden kodin/elämän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jenna

  7. 2. 2009 9.28

 25. Oma sisko on

  Oma sisko on ystävistä luotettavain!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  km

  7. 2. 2009 10.47

 26. Olen tuntenut parhaan

  Olen tuntenut parhaan ystäväni yli 16-vuotta ja tunnen, että ystävyytemme on syventynyt vuosien aikana. Voimme luottaa toisiimme ja jaamme niin iloiset kuin surullisetkin asiat!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MJS

  7. 2. 2009 11.06

 27. Hyvää ja lämmintä

  Hyvää ja lämmintä ystävyyttä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  olimpia

  7. 2. 2009 11.54

 28. Parhaat ystävyyssuhteeni ovat

  Parhaat ystävyyssuhteeni ovat jo kestäneet yli 45 vuotta. Harvoin saa kokea tällaista. Olen erittäin ylpeä ystävistäni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ailuska

  7. 2. 2009 11.58

 29. hyvä ystävä on

  hyvä ystävä on luotettava ja lojaali

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  timo

  7. 2. 2009 12.50

 30. ystävä on ihminen

  ystävä on ihminen johon voi luottaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ok

  7. 2. 2009 12.58

 31. Parhaimpia ystäviäni ovat

  Parhaimpia ystäviäni ovat oman pienen perheeni jäsenet, niin ihmiset kuin eläimetkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kade

  7. 2. 2009 13.09

 32. Olen vuosien varrella

  Olen vuosien varrella kokenut kaiken laista, sairastuin diabetekseen ja pari vuotta taakse päin kävin lähellä kuolemaa. Sain korvaamatonta tukea parhaalta ystävältäni, ilman häntä en olisi tässä tänään! Ystävyys on todella tärkeää!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ystävä

  7. 2. 2009 15.46

 33. Opiskeluaikana sain ystäviä,

  Opiskeluaikana sain ystäviä, tosiystävien kanssa olemme pitäneet yhteyttä senkin jälkeen, vaikka asumme eri paikkakunnilla. On kiva, kun voi aina soittaa ystävälle ja jakaa murheita ja iloja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  porkkana

  7. 2. 2009 18.07

 34. Vaikka ystäviä tapaisi

  Vaikka ystäviä tapaisi harvoin, ei väliin jäänyt aika tunnu missään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JM

  7. 2. 2009 20.34

 35. Hyvä ystävä on

  Hyvä ystävä on aina siellä jossain, vaikka ei joka päivä nähtäsikään ja olla yhteydessä..
  Luotettava..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsikka

  8. 2. 2009 10.19

 36. Hyvä ystävyys muodostuu

  Hyvä ystävyys muodostuu pienistä asioista: nimipäiväonnittelut, lempiruoan muistaminen tai pelkkä tekstiviesti voivat valaista harmaan päivän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ystäväsi

  8. 2. 2009 10.34

 37. Olit sitten kuinka

  Olit sitten kuinka vee..mäinen välillä pahoina päivinäsi, ystäväsi ei sinua hylkää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  NH

  8. 2. 2009 11.01

 38. Todelliset ystävät ovat

  Todelliset ystävät ovat vähissä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  juuso

  8. 2. 2009 12.15

 39. Ystävä on rehellinen

  Ystävä on rehellinen ja luotettava

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  taka

  8. 2. 2009 12.16

 40. Ystävä ei jätä

  Ystävä ei jätä pahoinakaan aikoina

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  siiri

  8. 2. 2009 12.16

 41. Ystävä kuuntelee,kuuntelee ja

  Ystävä kuuntelee,kuuntelee ja on YSTÄVÄ

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ahti

  8. 2. 2009 12.17

 42. Luottamukseen se ystävyys

  Luottamukseen se ystävyys perustuu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sariko x

  8. 2. 2009 19.23

 43. Ystävyys on sanojen

  Ystävyys on sanojen pitämistä, luottamista toiseen, ei selkään puukotusta tai matkimista.

  Minulla on hyviä ja ”huonoja” ystäviä. Esim. minulla oma kauppa jossa myyn itsetekemiäni tuotteita. Huomaan että eräs ”ystävä” katsoo tuotteistani mallia(ja jos keksin jonkun uuden idean) ja tekee itse heti perässä samanlaisia ja menee myymään itse omia tuotteitaan. Tälläinen ystävyys ärsyttää. Ystävän pitäisi olla myös rehti ettei vie toisen ideoita/myyntimahdollisuutta vain oman röyhkeyden takia. En sitä sano etteikö Hän saisi myydä tuotteitaan, mutta miksi pitää heti ottaa ideat minulta. Keksisi itse!!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Yli kolmekymppinen

  8. 2. 2009 21.30

 44. yhteisiä asioita, kumppanuutta

  yhteisiä asioita, kumppanuutta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tomi

  8. 2. 2009 22.36

 45. Ystävyys kätkeytyy muutamaan

  Ystävyys kätkeytyy muutamaan sanaan jotka pieni lapsenlapseni ensimmäisessä kirjeessään kirjoitti 3 vuotiaan haparoivin tikkukirjaimin ” MUMMO RAKAS PAPPA RAKAS”, piirsi punaisen sydämen ja aurinkoisen ja kesäisen järvimaiseman pikkulinnun lennellessä sinisellä taivaalla.
  Pienen ystäväni kirje saa minut aina hyvälle tuulelle onnenkyynel vierähtää poskelleni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PL

  8. 2. 2009 23.06

 46. Ystävyys kestää vuosien

  Ystävyys kestää vuosien yli; jos ei maantieteellisen etäisyyden t.m.s. vuoksi voi tavata aikoihin, pitkänkin tauon jälkeen voi jatkaa siitä, mihin viimeksi jäätiin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  milla

  9. 2. 2009 14.39

 47. Minun ystäväni ovat

  Minun ystäväni ovat eläneet kanssani, niin hyvät kuin huonotkin päivät, niinkuin minäkin heidän kanssaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marita

  9. 2. 2009 18.39

 48. ystävyys on ihmeellistä

  ystävyys on ihmeellistä
  se osaa yllättää juuri siitä sen tuntee
  ystävyydeksi yllättävyydessään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  erin

  9. 2. 2009 22.18

 49. Johon voin luottaa

  Johon voin luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.niin suruissa kuin iloissakin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tuuliajo

  10. 2. 2009 13.45

 50. 2 ystävää omistan

  2 ystävää omistan ja ystävyys on kestänyt kummankin kanssa tuulet ja myrskyt yli 40 vuotta.Toista ei hädässäkään esim erossa jätetä vaan kuunnellaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  talvimetsä

  10. 2. 2009 13.48

 51. Sellainen joka saa

  Sellainen joka saa meikäläisen kuumakallen hiljaiseksi.Ystävä ei käytä toista millään lailla hyväkseen ei rahassa ei rakkaudessa ei muissa ihmissuhteissa.Ei tavoittele toisen kautta mitään etuja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  terve vaan

  10. 2. 2009 13.51

 52. Sellainen joka ei

  Sellainen joka ei epäile toista pettämisestä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mökö mökö

  10. 2. 2009 13.56

 53. Sellainen joka ei

  Sellainen joka ei juorua toisesta selän takana eikä käytä vaikka kiskalla hyväkseen kaveria.Ei tavoittele toisen omaisuutta siis niiku uskonnon tunnilla sanottiin.Ei ole agressiivinen,ilkeä,pitää lupauksensa esim jos kysyy voitko ollaa jne.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hip hop hei

  10. 2. 2009 14.00

 54. Voi tulla kylään

  Voi tulla kylään milloin haluaa ja voin itse mennä ystävälle kutsumatta kylään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Amanda

  10. 2. 2009 14.01

 55. Halailee ystävää ,on

  Halailee ystävää ,on kohtelias, ei loukkaa vaikka olisi kuinka paha päivä itsellä.Kannustaa toista eteenpäin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Romppu

  10. 2. 2009 14.05

 56. Tarjosi villasukat tänään

  Tarjosi villasukat tänään mulle lätkäpelissä koulun liikkatunnilla.OlI meinaan pikkasen jäässä varpaat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JEPPE

  10. 2. 2009 14.07

 57. Ystävä on peili,

  Ystävä on peili, jota katsomalla oppii löytämään itsensä. Vain ystävän kanssa voi riidellä, pelkäämättä että jää yksin.
  Joskus, kun elämä tekee temppujaan, se voi viedä myös ystävät.
  Silloin tärkeintä on löytää itsensä. Ystävä, joka ei koskaan jätä yksin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ystävä on peili

  10. 2. 2009 23.04

 58. Lapseni vakavan sairauden

  Lapseni vakavan sairauden aikana olen saanut kaikkein ihanien ystävieni tukea tässä raskaassa ”matkassa”, jossa ei ole helpotusta vieläkään tiedossa.
  Ilman teitä ihania ihmisiä en olisi jaksanut!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pauliina

  11. 2. 2009 17.39

  • Pauliina, toivon sinulle

   Pauliina, toivon sinulle voimia raskaassa elämänvaiheessasi. Ihanaa, että sinulla on ystäviä tukemassa! Toivon sydämestäni lapsesi toipuvan ja paljon voimia sinulle!

   Ystävällisin terveisin,

   Mervi

   Vastaa kommenttiin

   Kirjoittanut

   Mervi Melasniemi

   11. 2. 2009 19.23

 59. Kun sairastuin, en

  Kun sairastuin, en edes itse sitä tajunnut ja vajosin jonkinlaiseen taantuneeseen tilaan.
  Ilman ystävääni en tiedä missä olisin. Hän vei minut läpi tutkimusten ja hoitojen ja auttoi kaikessa mahdollisessa. Hän oli myös perheeni tukena, silloin kun minusta ei siihen ollut.
  Olen siis saanut kokea ystävyyden parhaalla mahdollisella tavalla. Ystäväni pyyteettömästi käytti aikaansa minuun ja nosti minut takaisin pystyyn.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Panic

  12. 2. 2009 12.15

 60. Vuodet on opettaut,

  Vuodet on opettaut, että kun kuolema kohtaa, siitä on vaikea puhua. Ei saisi surra, pitäisi vain jaksaa mennä eteenpäin.
  Kun ystävän seurassa olen saanut olla se ihminen, joka suree. Ei ole tarvinnut kyyneliä peitellä. Kun itku tulee, on saanut rauhassa itkeä.
  Me olemme vain hetken täällä ja siks aina kannattaa vaalia + hoitaa ystävyyttä, kuolemaan asti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sariko

  13. 2. 2009 0.05

 61. Jaksaa kuunnella, eikä

  Jaksaa kuunnella, eikä vie juttuja eteenpäin. Saa apua tarvitessa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marjo66

  13. 2. 2009 10.01

 62. Ystävyyttä, joka ei

  Ystävyyttä, joka ei ajan kuluessakaan muuta muotoaan kuin ehkä paremmaksi. Ystävyyttä, minkä avulla jaksaa ja mihin voi luottaa, vaikka harvoin näkisimmekin. Se on todellista rajatonta ystävyyttä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TeemuV

  13. 2. 2009 13.41

 63. Minulla on ollut

  Minulla on ollut onni tavata sielunsiskoni, johon voin luottaa aivan kaikessa. Meillä on aina mukavaa yhdessä, jopa silloin kun suremme yhdessä.
  En voisi kuvitella elämääni ilman häntä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Giz

  13. 2. 2009 14.18

 64. minulla on kymmeniä

  minulla on kymmeniä ystäviä mutta kaksi tosi hyvää joille voi kertoa melkein mitä vain ..ystävistä on paljon iloa..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marik86

  13. 2. 2009 19.01

 65. Olen kokenut ystävyyttä,

  Olen kokenut ystävyyttä, joka on ollut vahva heikkoinakin hetkinä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maria^

  14. 2. 2009 12.17

 66. Ystävä, joka välittää

  Ystävä, joka välittää ja eikä unohda elämän myrskyissä toista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marita

  14. 2. 2009 22.11

 67. Ystävä, jolla on

  Ystävä, jolla on aikaa olla läsnä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lilja

  14. 2. 2009 22.12

 68. Hädässähän ne ystävät

  Hädässähän ne ystävät tunnetaan…vanha sananlasku mutta pitää niin hyvin paikkansa!
  Ystäviä on kun menee hyvin, mutta montako niitä on kun menee huonosti!?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hätäinen

  15. 2. 2009 8.16

 69. Koiramme pysyy aina

  Koiramme pysyy aina rinnalla ja on ”omien” puolella. Jos on surullinen olo, se yrittää lohduttaa vaikkei tietäisikään miten. Kun on iloinen olo, se iloitsee mukana.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  timpero

  15. 2. 2009 20.42

 70. Olen elänyt tähänastisen

  Olen elänyt tähänastisen elämäni hyvin pienessä piirissä, ilman suurta ystäväjoukkoa. Nykyään saan kuitenkin kokea parhaaksi ystäväkseni mieheni, joka jaksaa oikuttelujani päivästä toiseen hämmästyttävän sinnikkäästi, ja jonka kanssa saan myös hassutella päivittäin.

  Myös itselleni eläinystävienkin seura on korvaamatonta: karvakuonot osaavat tosiaan ilahduttaa ja lohduttaa. :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hlj

  15. 2. 2009 20.46

 71. Tämä työkaverin tietämättään

  Tämä työkaverin tietämättään osallistuu kisaan ja hän on ystäväni.Ei puukota ystävää selkään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Raili

  17. 2. 2009 12.07

 72. ei ole talla

  ei ole talla hetkella muuta ystavaa kuin poikani tyttö. mista tuntee oikean ystavan? aidillani oli tapana sanoa,muista tyttöseni ystavallakin on ystava……aiti oli viisas nainen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rali

  18. 2. 2009 8.38

 73. Todellinen ystävä on

  Todellinen ystävä on hän joka pysyy vierellä silloinkin kun oma etu on uhattuna.
  Todellinen ystävä pitää oikeuksista kinni vaikka se saattaisikin merkitä hänelle vaikeuksia puolustaessaan ystävänsä oikeuksia.
  Todellinen ystävä ei hyväksy korrpuptiota eikä lankea omanedun tavoitteluun.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Me

  18. 2. 2009 23.13

 74. Parhaan Ystävän kanssa

  Parhaan Ystävän kanssa luottamus on tärkeintä.Myös moleminpuolinen välittäminen ja tukeminen.Ystävyys on katsomista samaan suuntaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hessutyttö

  19. 2. 2009 18.47

 75. Onneksi on ystäviä.

  Onneksi on ystäviä. Muutin maalle, mutta ystävien ääni puhelimessa piristää ja tapaamiset, ne on juhlaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  takso

  20. 2. 2009 11.06

 76. Minulle ovat parhaat

  Minulle ovat parhaat ystäväni kaikista omat sisarrukset, sen olen vuosien varrella huomannut. Meitä yhdistää kaikkia seitsemää köyhä lapsuus; nälkä ja vilu sekä yhteiskunnan syrjintä 1970 luvun alulla. Olemme nyt kaikki 38- 52 vuotiaita ja jos olen hädässä niin voin soittaa aina jollekin jolta saan heti apua. Rakastan heitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pikku-Inku

  21. 2. 2009 11.54

 77. Minulla on yksi

  Minulla on yksi paras ystävä, hän on minun henki ja elämä sekä annan itse myös hänelle jos vain voin ainakin tukea ja turvaa. Kuuntelemme toisiamme, annamme omia näkemyksiä muttei tuputeta liikaa. Hän rakastaa minua ja minä häntä muttei silti aleta suhteeseen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kaunis ystävyys

  21. 2. 2009 11.57

 78. ..parhaimpia ystäviäni ovat

  ..parhaimpia ystäviäni ovat omat lapseni,Niina-13v.ja Teemu-15v.
  Onneksi-minun ”ympärilläni”ovat parhaimmat ystäväni,melk.aina JA Valitettavasti-Heille,joutuvatko-han he olemaan”aikuisia”liian aikaisin..?..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pia Koskela(piipi)

  25. 2. 2009 18.55

 79. Kun olin pahasti

  Kun olin pahasti sairas, ystäväni teki minulle puunoksasta karsien kauniin veistoksen jonka nimi on -Valon lohikäärme- se tarkoitus oli parantaa minut. Tuossa se ikkunalla katselee minua.
  Ystäväni lähetti minulle runon.
  ” Jotkut ihmiset käväisevät elämässämme,
  ja lähtevät pian.
  Joistakin taas tulee ystäviä
  he viipyvät hetken,
  jättäen kauniita pieniä jalanjälkiä
  sydämiimme ¤¤ ¤¤ ¤***
  Emmekä me ~~ikinä ~~
  palaa entisellemme –
  koska olemme saaneet ystävän”
  Minun ystäväni on nyt enkelinä taivaassa,
  hänen hyvyyttään en unohda koskaan, sillä sain ystävän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maagikko

  27. 2. 2009 17.46

 80. Millaista hyvää ystävyyttä

  Millaista hyvää ystävyyttä itse olet saanut kokea ?
  Vastaus; Hyvä ystävyyttä olen onneksi saanut kokea ja toivottavasti koen vasta edeskin.
  Jos on ollut vaikeaa niin lähellä on ystävä joka kuuntelee.
  Ystäville voi jakaa siis ilot, että surut

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anskuu

  27. 2. 2009 21.08

 81. Minulla on yksi

  Minulla on yksi paras ystävä, se olen minä itse. Paras ystäväni on myös tyttäreni ja siskoni sillä heidän kanssaan on helppoa pitää yhteyttä ja sanoa että, olet paras.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Äiji

  28. 2. 2009 11.58

 82. Minulla on muutaman

  Minulla on muutaman hyvä ystävä, soitellaan ja autetaan toisiamme tarpeen tullen vaikka kantoapua tai rahaakin lainataan jos tiukka paikka.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mies-65

  28. 2. 2009 11.59

 83. Minulla on kolme

  Minulla on kolme todella hyvää ystävää, tavataan aina usein ja joskus koko porukka kokoonnutaan mutta myös yksittäin touhuamme kaikenlaista. Hyväntekeväisyystyö on lahellä sydäntä meillä kaikilla, kotimaan avustukset ovat ne numero yksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sinityttö

  28. 2. 2009 12.01

 84. Arvostan ihmistä joka

  Arvostan ihmistä joka ei puhu pahaa seläntakana, se johtaa aina eroon ystävyydestä.
  Itselläni on noin 4 hyvää ystävää ja teen kaikkeni, että he myös pysyvät ystävinä aina.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Yhdessä

  28. 2. 2009 12.04

 85. Minulla on neljä

  Minulla on neljä ystävää, äiti on heistä yksi, se paras ystäväni. Sitten on sydänystäväni ja sitten tulee kaksi muuta johin olen tutustunut vasta hiljattain mutta näyttää kehittyvän hyvät ystävyyssuhteet. Tuntuu pahalta jos ystävä ei jiuda tapaamaan koskaan tai peruu aina tapaamiset.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Henna-88

  28. 2. 2009 12.09

 86. Ystävä on rinnalla

  Ystävä on rinnalla vaikka muu maailma pettää. Minullakin on yksi sellainen ystävä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HH

  28. 2. 2009 13.19

 87. Hyvät ystävät pysyvät

  Hyvät ystävät pysyvät ja heidän kanssaan on helppo olla, vaikka ei niin usein tapaisikaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Shagma

  28. 2. 2009 20.18

 88. Lapsenlapsi on minulle

  Lapsenlapsi on minulle ystävä kaikessa ja olemmekin lomat yhdessä. Häneen luotan ja arvostan pienen ihmisen elämää ja sitä, että minä saan kuulua siihen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mummi

  28. 2. 2009 22.47

 89. Rakkaimmat ystävät ovat

  Rakkaimmat ystävät ovat nuo lapsenlapset mukavat
  Yhdessä saamme touhuta ja puuhastaa
  maailmanmenoa katsastaa.
  Pienet kädet kun kaulallein kiertyy
  tuppaa kyynelkin silmillein hiertyy.
  Voi jospa suojella heitä aina voisin
  turvallisuutta elämääsä toisin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pappa

  1. 3. 2009 11.32

 90. Happy Valentine’s Day!

  Happy Valentine’s Day!
  Iloista ystävänpäivää
  Sinulle

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Bashiir

  14. 2. 2010 15.45

Kirjoita kommentti