Umami muualla Facebook

Julkaistu 21. 5. 2013 Teksti Eeva Salonen, kuvat /kuva Moreeni 107 kommenttia Ruoka ja juoma

Pyhän Laurin ravintolassa/kilpailu ohi

Grillikauden alkaminen on yhtä varma kesän merkki kuin muuttolintujen saapuminen. Sesonkia voisi tosin jatkaa, sillä grillissä valmistuvat myös keväiset parsat ja syksyisin lammas ja juurekset. Talvella metsissä ja maastossa ateria syntyy nuotion lämmössä.

Aiheesta on sanottu ja kirjoitettu luultavasti lähes kaikki mahdollinen. Kun oslolainen ravintolatiimi panee parastaan, on kuitenkin antauduttava grilliruokien viettelyksille. Nimensä ravintola on saanut kaikkien grillaajien suojeluspyhimyksen St. Larsin eli Pyhän Laurin mukaan, jonka kohtalona oli kärsiä hirvittävä kuolema grilliritilällä.

Ravintolan sydän on hiiligrilli, mutta kirja sisältää koko paletin alkupaloista pää- ja jälkiruokiin sekä cocktaileihin.

Raaka-aineina ruijanpallas, makrilli, silli, turska, hai ja tuore hummeri ovat meillä kaukaisia herkkuja. Merirapuja saa tosin pakastettuina. Maku korostuu, kun äyriäiset grillataan riittävän voimallisesti.

Lihan grillaamisessa hyvät neuvot ovat kullan arvoisia. Välikyljyksen – entrecôten valmistusohje on tarkka. Myös lampaanreittä ja kokonaista kanaa grillataan. Voi vain kuvitella, miten nuotiolla vartaassa grillattava sisäfilee tai viisikiloisen sianpotkan kypsentäminen ovat kotipihan kesäjuhlan vetonauloja. – Viinisuosituksetkin löytyvät kirjasta!

Koska kokemus puhuu, norjalaiset eivät ilmeisestikään vierasta paahdettuja ydinluita ja snackeina tarjottavaa rapeaa siankärsää tai  siankorvaa.

Monia ruokia voi valmistaa myös sisätiloissa. Itse aloitin sesongin grillaamalla parsaa. Seuraavina vuorossa ovat päärynät!

Eeva Salonen

Kirjan tiedot

Andreas Viestad, John Krog Pedersen, Lars Laurentius Paulsen
Grillauksen juhlaa – St. Larsin parhaat reseptit
Alkuteos På grillen – rause smaker fra St. Lars
Valokuvat Mette Randem
Suomennos Jaana Palanterä
1. painos 2013
Sidottu, 192 sivua
Ovh 34 €
Kustantaja Moreeni
Painatus Livonia Print, Latvia 2013

Kilpailu

Mikä on sinun grilliruokasuosikkisi, miten sen valmistat ja, mitä sen kanssa tarjoat.

Parhaan ja herkullisimman kuvauksen/reseptin lähettänyt voittaa upean Grillauksen juhlaa -kirjan. Palkinto arvotaan toukokuun lopussa. Lähde rohkeasti mukaan kilpailuun, palkintokirja on loistava opas kesäkeittiöösi!

Kilpailun voitti Kaisa S. Lämpimät onnittelut!


Aiheet: , , , , , , ,

107 kommenttia

  1. Usein tulee grillattua

    Usein tulee grillattua oman maan tuoreilla yrteillä maustettua ja sitruunalla raikastettua lohta foliokääreessä. Lisukkeeksi grillissä lämmitettyä yrttivoipatonkia, kasvihuoneen sadosta tehtyä vihersalaattia, chilisalaattia, ehkä hieman grillipekonia sekä miesväelle jotain erikoismakkaraa (juusto,chili, yms). Jälkkäriksi löytyy makoisia mansikoita suoraan pensaasta (takuutuoreita ja makeita).

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    sar i

    18. 4. 2013 6.21

  2. Vartaat ovat suosikkin.

    Vartaat ovat suosikkin. on mukavaa grillata isollakin porukalla, varataan sopiviksi paloiksi pilkottuja lihoja, makkaroita ja erilaisia kasviksia. jokainen saa koota mieleiset ainekset itselleen ja lapsetkin kokeilevat mieluusti uusia makuja kun voivat laittaa niitä vartaaseen vaikka yhdenkin tuttujen makujen joukkoon.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    hanna-mari

    18. 4. 2013 19.05

  3. Pihvi,sipuli,tomaatti,kesäkurpitsa...folioon.

    Pihvi,sipuli,tomaatti,kesäkurpitsa…folioon.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    kissa

    18. 4. 2013 19.13

  4. Teen nyyttejä alumiinifolioon:

    Teen nyyttejä alumiinifolioon: kalaa (useimmiten lohta), tomaattia, kesäkurpitsaa, fetaa tai halloumia, herkkusieniä ja mausteita.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Tuike

    18. 4. 2013 20.12

  5. Ihan oikeesti parasta

    Ihan oikeesti parasta on kunnon B-luokan makkara…keskioluen kera. Talvella ulkona syötynä vielä parempaa, tosin ehkä ilman sitä keskiolutta :)

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Miia

    19. 4. 2013 23.12

  6. Grillaan possun kylkeä,

    Grillaan possun kylkeä, teen itse marinadin ja voitelen runsaasti pitkän kypsytyksen aikana. Kaveriksi hyvää salaattia, raikasta juomaa ja seuraa.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Tomi

    20. 4. 2013 15.42

  7. Muurikalla tehtynä lisäke

    Muurikalla tehtynä lisäke pihveille. Paistetaan runsaassa voissa paloiteltuja nektariineja, paprikan suikaleita ja punasipulia. Sekaan runsaasti barbeque-kastiketta!

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    nikoladeus

    23. 4. 2013 7.55

  8. Vartaat on meillä

    Vartaat on meillä ihan ykkösjuttu. Sinne kun voi tuupata niin monennäköistä juttua. Yksi asia kuitenkin aina vartaasta löytyy; paprika. Paprika on ihan mahtavan makuista grillattuna. Ja on ominaisuuksiltaan muutenkin hyvä grillattava; säilyttää muotonsa eikä hajoile ja tipu ritilöiden välistä. Sipulia päätyy myös useimmiten vartaisiin, niitä pehmittelen hieman aikaa ensin mikrossa, jotta sipuli ehtii grillissä saavuttaa ihanan pehmeyden eikä pelkästään rapsakkuutta. Proteiinia edustaa vartaassa usein porsaanfileestä leikatut palat, kaverina usein myös kanaa, joskus tonnikalaa (ei siis sitä purkkijuttua ja ehtaa tavaraa). Ananasta, herkkusieniä, makkaraa erilailla, pekonia…. mitä millonkin. Aina kuitenkin myös raikas tuoresalaatti viereen.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    ensu

    11. 5. 2013 7.28

  9. Possun kylkeä

    Possun kylkeä

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Armiidatar

    11. 5. 2013 8.10

  10. GRILLATUT SILAKAT JA

    GRILLATUT SILAKAT JA PERUNAT TILLIPESTOLLA
    600 g silakkafileitä
    Marinadi:
    0,5 dl öljyä
    3 rkl limen mehua ja kuori raastettuna
    valkosipulinkynsi ohuina lastuina
    timjamia
    mustapippuria myllystä
    merisuolaa myllystä

    Sekoita marinadin ainekset kulhossa tai pussissa, lisää silakkafileet. Marinoi noin tunnin ajan, kääntele välillä. Valuta silakat. Asettele silakat halsteriin ja grillaa rapeiksi. Tarjoa lisänä grillattuja perunoita ja tillipestoa.

    Grillatut perunat:
    kuorineen keitettyjä perunoita
    öljyä
    suolaa maun mukaan

    Halkaise perunat, sivele leikattu pinta öljyllä. Laita perunat grilliin leikattu pinta alaspäin, grillaa kaunis pinta perunoihin ja mausta suolalla.

    Tillipesto:
    nippu tilliä
    0,5 dl emmentaljuustoraastetta
    0,5 dl suolattuja maapähkinöitä
    valkosipulinkynsi
    n. 1 dl öljyä
    mustapippuria myllystä

    Soseuta ainekset tasaiseksi seokseksi, lisää öljy vähitellen.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Kaisa S.

    12. 5. 2013 16.17

  11. Pidän perunasipulinyyteistä joista

    Pidän perunasipulinyyteistä joista mies valmistaa sekä tietysti makkarasta. Viime viikonloppuna hän grillasi myös oikein onnistuneesti lohta…

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Olga

    22. 5. 2013 11.25

  12. Possun kylkeä omilla

    Possun kylkeä omilla marinadeilla, maissia ja salaattia tulee tehtyä kaveriksi.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Tomi

    22. 5. 2013 21.28

  13. Nyyttejä:lihaa,perunaa,sipulia,kesäkurpisaa,paprikaa...

    Nyyttejä:lihaa,perunaa,sipulia,kesäkurpisaa,paprikaa…

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    kissa

    23. 5. 2013 11.27

  14. Kalaa ja kauden

    Kalaa ja kauden vihanneksia folionyytteihin. Mukaan yrttejä ja mausteöljyä. Hyvää, kevyttä ja helppoa.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Tuike

    23. 5. 2013 14.07

  15. makkara ja sinappi

    makkara ja sinappi

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    intsu

    23. 5. 2013 19.15

  16. Suomalainen Wilhelm grillimakkara.

    Suomalainen Wilhelm grillimakkara.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Yanuz

    25. 5. 2013 9.54

  17. Ihan suomalainen possun

    Ihan suomalainen possun sisäfile.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Zarus

    25. 5. 2013 9.55

  18. En itse grillaa,

    En itse grillaa, mutta syön mielelläni muiden grillaamana kanaa ja vihanneksia.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Maija

    25. 5. 2013 10.00

  19. Makkara

    Makkara

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    päivi

    25. 5. 2013 10.34

  20. makkara

    makkara

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    ippe

    25. 5. 2013 10.38

  21. Riistaruoille erinomainen mausteliemi

    Riistaruoille erinomainen mausteliemi makuyhdistelmä:

    -2 dl vettä
    -ripaus suolaa
    -½dl sinisiä katajanmarjoja
    -2dl katajan vuosikasvaimia

    Keitä aineksia, kunnes vuosikasvaimet ovat ruskeita. Valele riistaruokaa mausteliemellä silloin tällöin grillauksen aikana. Hidas kypsennys antaa mehukkaimman tuloksen

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Anne

    25. 5. 2013 10.39

  22. Pekoni-herkkusienet

    Pekoni-herkkusienet

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Ölli

    25. 5. 2013 10.44

  23. Herkullinen grillauskastike: BBQ

    Herkullinen grillauskastike:
    BBQ MARINOINTIKASTIKE VIHANNIKSILLE JA KASVIKSILLE

    -200g sipulia + ruohosipulia + 1 valkosipulin kynsi
    -300g tomaattia
    -½dl valkoviinietiikkaa
    -½ dl oliiviöljyä
    -½dl rypsiöljyä
    -2 rkl juoksevaa hunajaa
    -½tl aromisuolaa
    -1 rkl omenaviinietikkaa
    -1 rkl chilipaprikajauhetta + ripaus mustaapippuria

    OHJE: Kuullota sipuleita pari minuuttia öljyssä ja lisää tomaatit joukkoon. Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä. Sekoita sillä aikaa valkoviinietikka, omenaviinietikka, oliiviöljy, rypsiöljy,murskattu valkosipulinkynsi, hunaja, aromisuola, paprikajauhe sekä mustapippuri keskenään. Lopuksi sekoita kaikki marinointikastikeainekset keskenään ja purkita.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    sissi

    25. 5. 2013 10.46

  24. Grillaus marinointikastike (esim

    Grillaus marinointikastike (esim naudanlihalle tai kanalle)

    -2 rkl juoksevaa hunajaa
    -2 rkl dijonsinappia
    -1 rkl oliiviöljyä
    -1 tl Tabascoa
    -2 rkl tomaattiketsuppia
    -1 rkl soijakastiketta
    -1 rkl balsamiviinietikkaa
    -1 rkl sitruunamehua
    -1 tl valkosipulijauhetta
    -muutama pyöräytys mustapippuria myllystä tai jos haluat tulisemman marinointikastikkeen niin caynenpippuria

    Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada valmis seos lasipurkkiin ja säilö jääkaapissa. Halutessasi isomman annoksen tuplaa kaikki kastikkeen ainekset.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Tolby

    25. 5. 2013 10.49

  25. Tuore parsa, jonka

    Tuore parsa, jonka päälle kääritty amerikan pekonia, jos käytät vihreää parsaa, sitä ei tarvi edes kuoria.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Lipfert

    25. 5. 2013 10.54

  26. täytettyä paprikaa tulee

    täytettyä paprikaa tulee usein grillattua

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    jenna

    25. 5. 2013 11.14

  27. pidän eniten grillimakkarasta

    pidän eniten grillimakkarasta grillattuna

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    maaret

    25. 5. 2013 11.15

  28. maustetut kyljykset

    maustetut kyljykset

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    aarre

    25. 5. 2013 11.15

  29. ruisleipä grillattuna

    ruisleipä grillattuna

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    anne

    25. 5. 2013 11.16

  30. grillaamme makkaraa ja

    grillaamme makkaraa ja kyljyksiä

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    aune

    25. 5. 2013 11.17

  31. Grillimakkarat.

    Grillimakkarat.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Moppi

    25. 5. 2013 11.18

  32. makkara ,sellaisenaan

    makkara ,sellaisenaan

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    kyynel

    25. 5. 2013 12.26

  33. makkara riittää ihan

    makkara riittää ihan hyvin

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    tupu

    25. 5. 2013 12.39

  34. Creme-täytteiset pekonisienet -10hekkusientä

    Creme-täytteiset pekonisienet

    -10hekkusientä
    -creme-bonjour levitettä oman maun mukaan
    -paketti pekonia
    -cocktail-tikkuja

    koverra herkkusieniin teelusikan kokoinen reikä, ja täytä creme-levitteellä. Pyöräytä täytetyn sienen ympärille 1-2pekonisiivua , ja kiinnitä ne ristiin menevillä cocktail-tikuilla. laita grilliin n.10min miedolle lämmölle, ja sitten EIKUN SYÖMÄÄN!

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Grillikuningas

    25. 5. 2013 13.45

  35. Kasvisvartaat grillissä! Paprikaa,

    Kasvisvartaat grillissä! Paprikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Lisäksi tuorejuustolla täytettyjä herkkusieniä.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    dara

    25. 5. 2013 14.01

  36. pssun ribsejä

    pssun ribsejä

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    HLL

    25. 5. 2013 14.07

  37. Eilen grillattiin piimässä

    Eilen grillattiin piimässä marinoituja pihvejä, kanaa ja ribsejä. Varsinainen suosikkini on kuitenkin kala. Lohta grillissä sekä lisukkeena majoneesipohjainen salaatti tai tuoresalaatti.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Marje

    25. 5. 2013 16.06

  38. grillattu itsevalmistami Itävaltalaiseen

    grillattu itsevalmistami Itävaltalaiseen reseptiin pohjautuva bratwurst

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Brew

    25. 5. 2013 17.29

  39. En itse grillaa,

    En itse grillaa, mutta pidän erilaisista kasvisnyyteistä ja vartaistakin.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    anni

    25. 5. 2013 17.53

  40. pekoniin käärityt,sinihomejuustolla täytetyt

    pekoniin käärityt,sinihomejuustolla täytetyt herkkusienet foliossa grilliin.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    hassu

    25. 5. 2013 19.24

  41. Täytetyt paprikat

    Täytetyt paprikat

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Viu

    25. 5. 2013 19.55

  42. kaikanlaiset lihat erilaisilla

    kaikanlaiset lihat erilaisilla mausteilla maistuvat

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    japi

    25. 5. 2013 20.09

  43. liha.makkara.kana ja vihannekset

    liha.makkara.kana ja vihannekset grillissä

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    ghita

    25. 5. 2013 20.36

  44. grillaan mieluiten vartaita

    grillaan mieluiten vartaita isolla porukalla, eri lihoja, makkaroita ja kasvuiksia kulhoihin ja jokainen saa koota itselleen mieleisen vartaa. Lapsetkin syövät mieluusti kasviksia ja kokeilevat uusia makuja kun ne saa itse pujottaa vartaaseen ja voi ottaa vaikkapa yhden palasen. Vartainen lisukkeena tarjolla on useimmiten salattia ja hölskytys kurrkuja koske ne kuuluvat mielestäni kesään.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    hanna-mari

    25. 5. 2013 20.44

  45. Herkkusienen kanta pois,

    Herkkusienen kanta pois, koloon sulatejuustoa, pekoniviipale ympärille, kiinnitetään pätkällä spagettia ja grilliin. Parasta ikinä. Lisukkeena voi tarjota lihaa ja salaattia.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    RMR

    25. 5. 2013 21.02

  46. Riistaruoille erinomainen mausteliemi

    Riistaruoille erinomainen mausteliemi makuyhdistelmä:

    -2 dl vettä
    -ripaus suolaa
    -½dl sinisiä katajanmarjoja
    -2dl katajan vuosikasvaimia

    Keitä aineksia, kunnes vuosikasvaimet ovat ruskeita. Valele riistaruokaa mausteliemellä silloin tällöin grillauksen aikana. Hidas kypsennys antaa mehukkaimman tuloksen.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Anneli

    25. 5. 2013 21.54

  47. NOKKOSOHUKAISET -1½ dl

    NOKKOSOHUKAISET

    -1½ dl kuivattua ja jauhettua nokkosta
    -5 dl maitoa
    -4 dl hiivaleipäjauhoja
    -2 kananmunaa
    -½tl suolaa
    -1 rkl rypsiöljyä

    Sekoita jauhot ja 2 dl maitoa hyvin. Lisää sitten loput maidosta ja muut ainekset. Anna taikinan seistä noin tunti ennen paistamista voissa muurikassa.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Cooker

    25. 5. 2013 22.01

  48. Possun sisäfile itse

    Possun sisäfile itse tehdyllä kuivamausteseoksella ja itse tehdyllä grillikastikkeella.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    hese

    26. 5. 2013 7.17

  49. Grillattua maksapihviä ja

    Grillattua maksapihviä ja ananasrenkaita joko tuoreena tai säilykkeenä. Lisäksi tuoretta salaattia.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    klaara

    26. 5. 2013 8.17

  50. Kanaa.

    Kanaa.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    KK

    26. 5. 2013 9.19

  51. Kostutettuihin varrastikkuihin pujottele

    Kostutettuihin varrastikkuihin pujottele vuoronperää: prinssinakkeja, kirsikkatomaateja, coctail lihapyöryköitä, paprikaa, ananasta. Valele vartaat grillaus kastikkeella.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Baker

    26. 5. 2013 10.02

  52. peruscämppäri sinapilla.

    peruscämppäri sinapilla.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    pike

    26. 5. 2013 11.54

  53. makkara grillissä tai

    makkara grillissä tai hyvä pihvi grillissä

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    TheZ2K

    26. 5. 2013 11.54

  54. possunnpihviä ja salaattia.

    possunnpihviä ja salaattia.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    tompsu

    26. 5. 2013 11.55

  55. ok makkara

    ok makkara

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    hnam

    26. 5. 2013 12.17

  56. Kesäkeitto Uskokaa vain,

    Kesäkeitto

    Uskokaa vain, kesäkeitto on erinomainen grilliruoka. Pitkä kypsytys, samalla nauttia virvokkeita, auringonottoa, kesäsäästä nauttimista.
    Paras kattila olisi rautakattila, mutta muutkin käy.

    Grilli-kesäkeitto
    – 200g herneitä, tuoreita, pakasteesta tai säilyke
    – 100g parsakaalia
    – 2 porkkanaa
    – 1-2 naurista, riippuen koosta, ja/tai lanttua(pala)
    – puolikas punaista paprikaa
    – nokkosia maastosta, pihalta, mistä löydät
    – 1/2-1dl punaisia linssejä, tulee ruokaisampaa
    – luomutäysmaitoa
    mausteet:
    – 1dl yrttejä, esim. ruohosipulia, oreganoa, timjamia tai tilliä
    – 1/2dl soijakastiketta
    – yksi valkosipulinkynsi
    – suolaa tai kasvisliemikuutio
    – hyvin vähän pippuria, esim. viherpippuria, ihan ripaus

    Pilko porkkana, nauris/lanttu, parsakaali, paprika, nokkosenlehdet. Laita kaikki aineet kattilaan, ja vettä niin paljon, että eivät pala pohjaan, mutta ei tarvitse olla aivan peitossa.
    Kypsennä grillillä(kaikki grillit käy, itse tein ihan hiiligrillillä) vihanneksia jonkin aikaa, semi-kypsiksi, esim. 10 minuuttia. Kaada luomutäysmaitoa reilusti, jotta tulee oikein keittomaista ja ”väljää”.
    Kiehauta ja anna hautua, tunninkin voi pienellä lämmöllä.
    Voit lisätä lopuksi halutessa nokareen voita.

    Kesällä riittää ruoaksi sellaisenaan, ja tarjoile esim. patongin kanssa. Muuta ei tarvitse.

    Tästä riittää isommallekkin porukalle ja jos haluaa vähemmän, niin sitten vain vähemmän aineita. Määrää helppo säädellä.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Kesäkeitto

    26. 5. 2013 15.46

  57. Täytetyt herkkusienet ja

    Täytetyt herkkusienet ja seuraksi salaattia

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Tuuli

    26. 5. 2013 17.28

  58. pekonisienet koskenlaskijajuustolla

    pekonisienet koskenlaskijajuustolla

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    plo

    26. 5. 2013 17.47

  59. Leipäjuustoa ja kauden

    Leipäjuustoa ja kauden marjoja
    4:lle
    300 g leipäjuustoa
    4 rkl kookosmaitoa
    300 g kauden marjoja (esim. mansikkaa ja mustikkaa)
    1-2 rkl juoksevaa hunajaa
    sitruunamelissan lehtiä koristeluun

    Leikkaa folioata ja leivinpaperista 4 palaa nyyttejä varten. Aseta leivinpaperit foliopapereiden päälle.
    Pilko leipäjuusto 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
    Laita kuutiot leivinpaperin päälle ja lisää jokaiseen 1 rkl kookosmaitoa. Sulje nyytit tiiviisti ja nosta grilliritilälle noin 10-15 minuutiksi eli kunnes juusto hieman sulaa.
    Perkaa marjat, puolita mansikat. Lisää marjojen päälle hunajaa ja sekoita. Jaa joko neljään annosmaljaan tai tarjoa isommasta tarjoiluastiasta, koristele sitruunamelissan lehdillä. Avaa nyytit ja nauti marjat lämpimän leipäjuuston kera

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Anne K

    26. 5. 2013 19.27

  60. Kotona ei oikein

    Kotona ei oikein tule grillattua, mutta mökillä grillaan tuoremakkaroita, kasvisvartaita ja mansikoita brie-juuston kera

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Iamam

    26. 5. 2013 19.39

  61. Täytettyä paprikaa ja

    Täytettyä paprikaa ja halloum-juustoa.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Tirri

    26. 5. 2013 20.23

  62. makkara

    makkara

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Kimmo

    26. 5. 2013 20.42

  63. kasvis-kanavartaat

    kasvis-kanavartaat

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    petshkina

    26. 5. 2013 20.55

  64. Grillissä valmistettu lohifile

    Grillissä valmistettu lohifile grillattujen kasvisten ja raikkaan salaatin kera.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Pirkko

    26. 5. 2013 22.22

  65. Rakastan kaikkea grillittavaa

    Rakastan kaikkea grillittavaa herkullista ruokaa! Tässä yksi helppo, nopea ja herkullinen.

    Pilkottuja banaaneja, kirsikkatomaatteja, viipaloitua kesäkurpitsaa, herkkusieniä, makkaran paloja, ananaspaloja (tuoreesta ananaksesta), sipulia. Laita ainekset vartaaseen ja sipaise kevyesti grillauskastiketta pintaan. Grillaa ja nauti!

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    titti

    27. 5. 2013 7.15

  66. koskenlaskijapekonisienet on ihan

    koskenlaskijapekonisienet on ihan parhautta! tykkään kyllä kokeilla kaikenlaista uuttakin grillattavaa!

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    larsbe

    27. 5. 2013 7.19

  67. Härän sisäfileepihvi, ananas

    Härän sisäfileepihvi, ananas ja halloum grillattuna, voissa paistetut sienet ja seuraksi raikas vihreä salaatti salaattikastikkeella.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Elina

    27. 5. 2013 8.22

  68. Grillattu ananas on

    Grillattu ananas on suosikkini.
    Se maistuu niin pihvin kuin broilerin kanssa ja vanilijajäätelöllä höystettynä se istuu jälkiruuaksikin.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Aya

    27. 5. 2013 10.04

  69. LOHTA SETRIPUULANKULLA (6:lle)

    LOHTA SETRIPUULANKULLA
    (6:lle)

    Ainesosat:
    3 setripuulankkua
    vajaa kuppi kasvisöljyä
    1½ ruokalusikallista riisiviinietikkaa
    1 teelusikallinen seesamiöljyä
    vajaa kuppi soijakastiketta
    vajaa kuppi pilkottua kevätsipulia
    1 ruokalusikallinen tuoretta inkivääriä
    1 teelusikallinen jauhettua valkosipulia
    2 lohifilettä

    OHJEET:

    1. Upota setripuulankut lämpimään veteen vähintään tunniksi – pidemmäksi aikaa jos sinulla on aikaa.

    2. Matalassa lautasessa, sekoita yhteen kasvisöljy, riisiviinietikka, seesamiöljy, soijakastike, kevätsipulit, inkivääri ja valkosipuli. Laita lohifileet tähän marinaadiin ja kääntele ympäri. Laita toinen lautanen päälle suojaksi ja anna marinoitua vähintään 15 minuuttia, pitempään (1 tunti) jos ehdit.

    3. Esilämmitä grilli keskilämmölle. Laita seetripuulankut grilliin. Lankut ovat valmiita kun ne alkavat ihan vähän savuta ja pitää ääntä.

    4. Laita lohifileet lankuille ja voit heittää marinadin pois. Peitä grilli 20 minuutiksi. Kun kala on kypsää, se menee ”lastuiksi” kun siihen koskee haarukalla. Muista että kala jatkaa kypsymistä grillistä poiston jälkeen.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    hipsu

    27. 5. 2013 10.21

  70. Suosikkini on kirjolohi,

    Suosikkini on kirjolohi, maustan lohen merisuolalla, kalamausteella, tuoreella tillillä ja hieman sitruunamehua. Sitten käärin lohen folioon ja grilliin. Sopii hyvin kuivan valkoviinin kanssa.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Asta

    27. 5. 2013 11.21

  71. makkara

    makkara

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Miika Vihanta

    27. 5. 2013 11.37

  72. makkara sinapilla

    makkara sinapilla

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Karolo

    27. 5. 2013 15.03

  73. "Nöttöset". Perunaa, sipulia,

    ”Nöttöset”.

    Perunaa, sipulia, herneitä, paprikaa, maissia ja pekonia voi nokareen kera foliossa grillattuna

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Valentiina

    27. 5. 2013 15.06

  74. Täytetyt paprikat: -kanttarelleja

    Täytetyt paprikat:

    -kanttarelleja
    -aurajuustoa
    -pekonia
    -punasipulia
    -pippuria

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Greekaz

    27. 5. 2013 17.09

  75. lihaa jonka kanssa

    lihaa jonka kanssa perunoita salaattia ja maustevoita

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    lea

    27. 5. 2013 18.50

  76. Naudanmaksaviipaleita grillataan aika

    Naudanmaksaviipaleita grillataan aika usein. Niitten kanssa perussalaattia ja vaikkapa riisiä.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Mormor

    27. 5. 2013 19.32

  77. herkkusienet pekoniviipaleeseen käärittynä

    herkkusienet pekoniviipaleeseen käärittynä ja koskenlaskialla täyteettynä

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    maaruska

    27. 5. 2013 20.33

  78. ananas on suosikkini

    ananas on suosikkini

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    jenn

    27. 5. 2013 21.35

  79. Kasvisnyytti ja makkara.

    Kasvisnyytti ja makkara.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    rrane

    27. 5. 2013 22.33

  80. aurajuusto-tomaatteja, vähän pippuria

    aurajuusto-tomaatteja, vähän pippuria ja ruohosipulia päälle

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    lotta

    28. 5. 2013 7.07

  81. Pekoniin käärityt, koskenlaskijajuustolla

    Pekoniin käärityt, koskenlaskijajuustolla täytetyt isot herkkusienet ovat ehdoton grilliherkku. Niiden kanssa syödään vastapainoksi raikasta salaattia.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Liekki

    28. 5. 2013 8.21

  82. Minun suosikkini on

    Minun suosikkini on myös koskenlaskijalla täytetyt herkkusienet, käärittynä pekoniin tai ihan vaan kinkkuun. Toinen suosikki grillattu ananas.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Mira

    28. 5. 2013 8.59

  83. Makkara, liha, herkkusienet

    Makkara, liha, herkkusienet ja kasvikset yleensä esim. täytetyt paprikat

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Mimde

    28. 5. 2013 10.03

  84. vartaat ja makkara

    vartaat ja makkara on suosikkeja

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    oupe

    28. 5. 2013 20.38

  85. kasvisnyytit foliossa; mita

    kasvisnyytit foliossa; mita vaan kasviksia(sieniäkin) ja sulatejuustoa, esim koskenlaskija. Nam!

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    stiinuska

    29. 5. 2013 9.22

  86. kalkkunaa tai broileria,

    kalkkunaa tai broileria, kasvisnyyttejä ja juustoa…raikkaan vihersalaatin kanssa tarjoiltuna

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Anne

    29. 5. 2013 20.05

  87. Juustomakkara, sen seuraksi

    Juustomakkara, sen seuraksi grillaan myös paprikaa ja kesäkurpitsaa ja kaikein kruunaa sinappisilli :)

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Lilla

    29. 5. 2013 22.19

  88. Vartaita; kanaa ja

    Vartaita; kanaa ja kasviksia, tsatziki-kastikkeen kanssa.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    takso

    30. 5. 2013 8.30

  89. aurajuusto-tomaatteja

    aurajuusto-tomaatteja

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    hoo

    30. 5. 2013 10.13

  90. Grillattu halloumjuusto, nam!

    Grillattu halloumjuusto, nam!

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Rowny

    30. 5. 2013 14.48

  91. pekoniin käärityt banaanit

    pekoniin käärityt banaanit

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    tillil@netti.fi

    30. 5. 2013 17.40

  92. Kasvikset ja broileri.

    Kasvikset ja broileri.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Juuhan

    30. 5. 2013 19.52

  93. Makkara!

    Makkara!

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Pia

    30. 5. 2013 20.59

  94. vartaat missä on

    vartaat missä on lihaa, makkaraa, kasviksia ja jotain hedelmä sekä lisäksi jotain ihanaa kastiketta

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    helsi

    30. 5. 2013 21.13

  95. täytetyt paprikat

    täytetyt paprikat

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    maisa

    30. 5. 2013 21.22

  96. Fetalla täytetyt herkkusienet

    Fetalla täytetyt herkkusienet ovat ihania! Ja grillattu ananas (ei purkista) kinuskikastikkeella.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    mansikki

    31. 5. 2013 0.05

  97. Ryynimakkarat perunasalaattipedillä, ruokajuomaksi

    Ryynimakkarat perunasalaattipedillä, ruokajuomaksi III-olutta.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    JREwing

    31. 5. 2013 6.29

  98. Lätty taikina muurikkaan:

    Lätty taikina muurikkaan:

    -1 l vettä
    -4 kananmunaa
    -2 dl maitojauhetta
    -2 dl ohrajauhoja
    -3 dl vehnäjauhoja
    -1 tl suolaa
    -½dl juoksevaa margariinia
    Anna taikinan turvota n 30 min. Paista muurikassa ja täytä suolaisella esim: katkaravuilla/tonnikalalla/raejuustolla

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Kokki

    31. 5. 2013 6.48

  99. Paista halloumi juustoa

    Paista halloumi juustoa grillissä oliiviöljyssä kunnes juuston pintaan tulee kaunis väri. Lisää sitten grillattua halloumia: salaattiin.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Sissi

    31. 5. 2013 7.04

  100. Kaikki mureat pihvit

    Kaikki mureat pihvit valmiiksi marinoituna ja grillisalaatin ja perunoiden kera tarjoiltuna

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Maaku

    31. 5. 2013 9.18

  101. makkara ja herkkusienet

    makkara ja herkkusienet täytettyinä koskenlaskija juustolla ja käärittynä pekoniin…siinä vasta herkku

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Miksa78

    31. 5. 2013 9.47

  102. makkara

    makkara

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    jjj

    31. 5. 2013 14.24

  103. halooumijuusto

    halooumijuusto

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    hhhh

    31. 5. 2013 14.25

  104. paprikalla tietysti

    paprikalla tietysti

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    luonnollinenko

    31. 5. 2013 15.28

  105. Kesät talvet takapihan

    Kesät talvet takapihan kolmella erityypisellä kaasugrillillä valmistuu lähes kaikki ajateltavissa olevat herkkuruoat.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    kka1968

    31. 5. 2013 20.00

  106. Grillimakkara monien erilaisten

    Grillimakkara monien erilaisten vihannesten kera

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    UFo

    2. 6. 2013 6.41

  107. en grillaa...mutta jos

    en grillaa…mutta jos jossain grillataan pidän eniten maissista ja makkarasta

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    heidi

    2. 6. 2013 12.47

Kirjoita kommentti