Umami muualla Facebook

Julkaistu 2. 10. 2008 Teksti Eeva Salonen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Tietoa ja aistien iloa

Kun intohimo viineihin ja sujuva kynä löytävät toisensa, teksti viettelee. Jukka Sinivirta tiivistää persoonalliseksi teokseksi vuosikymmenien aikana kertyneet kokemukset Ranskan viinialueilla.

Retkiä seuraa kuin parasta tv-ohjelmaa. Pieniä havaintoja upeiden viinikuvausten ohella syntyy pitkin lukumatkaa. Bordeaux’n alueella viinin kanssa nautitaan hollantilaista goudaa.

Bourgogne ja Champagne kiistelivät jo neljäsataa vuotta sitten viiniensä terveellisyydestä. Kun laadunvalvonta ja luokitus rajoittavat viinintekijää, vin de table antaa mahdollisuuden kokeiluun.

Viinitalot, hyväksi koetut hotellit ja ravintolat sekä paikallinen gastronomia kuvataan tavalla, joka rohkaisee viiniretkelle. Nojatuolimatkailijallekin kirja tuo suurta nautintoa lukuelämyksenä ja tiedonlähteenä. Tre`s bien!

Jukka ja Päivi Sinivirta

Ranskan viinit

– matka halki viinitarhojen

223 s.

Otava

Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu 2008


Aiheet: ,

Kirjoita kommentti