Umami muualla Facebook

Julkaistu 4. 2. 2016 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Ankanrintafileetä ja paahdettua ruusukaalia

Tein pakastimesta löytöjä: Lidlistä ennen joulua ostettuja ankanrintafileitä ja ison pussin ruusukaalia. Niistä syntyikin sitten maukas ateria. Ruoan kruunasi ankanrintafileiden paistoliemestä ja punaviinistä tekemäni herkullinen kastike.

Ankanrintafileiden asemesta voit käyttää broilerin rintafileitä. Mausta ne samoin ja ruskista ensin pannulla ja loppukypsennä uunissa noin 12 minuuttia. Tarkista kypsyys, koska broilerin on oltava läpikypsää.

Uunissa paahdetuista ruusukaaleista tulee erityisen maukkaita, kun niihin lisää hapanimelän mausteseoksen. Paahdetut ruusukaalit sopivat hyvin lisäkkeeksi liharuoalle.





Ankanrintafilee

2 ankanrintafileetä

Maustamiseen

noin 1 tl suolaa
reilusti mustapippuria myllystä
noin 2 tl timjamia

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Viillä ankanrintafileiden rasvapuolelle terävällä veitsellä ristikuvio, mutta ei ihan lihaan asti. Mausta fileiden lihapuoli suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Nosta fileet kuivalle, kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin. Nosta pannu levylle ja anna ensin fileiden rasvapuolten ruskistua, käännä fileet ja ruskista lihapinnat. Nosta fileet uunivuokaan ja paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. Fileet voivat jäädä sisältä vaaleanpunaisiksi, jolloin liha on mehukasta. Ota pannu uunista ja anna fileiden levätä jonkin aikaa alumiinifolioon käärittynä. Ota paistoliemi talteen kastiketta varten. Leikkaa fileet terävällä veitsellä ohuehkoiksi viipaleiksi.

Punaviinikastike

öljyä
voita
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 rkl vehnäjauhoa
ankanrintafileiden paistoliemi
noin 1 dl vettä
tilkka soijakastiketta
noin 1 1/2 dl punaviiniä
mustapippuria myllystä
suolaa

Kuumenna rasvat pannulla ja kuullota sipulisilppu. Lisää vehnäjauho ja sekoita. Kaada joukkoon paistoliemi ja lisää vähän vettä. Lisää tilkka soijakastiketta ja punaviini. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kokoon. Mausta mustapippurilla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa vähän suolaa.

DSC_0003

Uunissa paahdetut ruusukaalit

1 ps (750 g) ruusukaaleja

Maustamiseen

1 rkl viinietikkaa, esim. sherryviinietikkaa
1 rkl hunajaa
noin 1 tl suolaa
1 rkl thaimaalaista Sriracha-kastiketta tai
chili-valkosipulikastiketta, esim. Pirkka
3 rkl rypsiöljyä

Sulata ruusukaalit ja halkaise ne ja pane kulhoon. Sekoita maustamisainekset keskenään ja kaada ruusukaaleille. Sekoita hyvin. Kaada ruusukaalit leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle ja paahda uunissa 20-30 minuuttia. Sekoittele niitä välillä.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti