Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 1. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Appelsiinilohi kermakastikkeessa

Kauden makeat appelsiinit sopivat mainiosti myös ruoanlaittoon. Pieni makeus suolaisessa ruoassa on vanha konsti saada maku balanssiin. Kalalle tarkoitettu Taco-mausteseos maustaa kermakastikkeen.

 

Appelsiinilohi kermakastikkeessa

1 nahallinen lohifilee
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tetra (2 1/2 dl) juustoruokakermaa
1 ps Fish Taco -mausteseosta (Santa Maria)
1 pieni punasipuli
ruohosipulia hienonnettuna
2 pienehköä, makeaa veri- tai tavallista appelsiinia
makeaa chilikastiketta

Tarjoiluun

perunasosetta

Pane lohifilee nahka alaspäin uunivuokaan. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla. Kaada ruokakerma kulhoon ja vispilöi Fish Taco -mausteseos huolellisesti ruokakerman joukkoon (tarkista, ettei mauste jää paakuiksi). Kaada kerma fileelle. Kuori ja hienonna sipuli ja ripottele fileelle, samoin ruohosipuli. Leikkaa appelsiineista kuoret terävällä veitsellä ja leikkaa veitsellä lohkot ilman kalvoa (katso kuva). Leikkaa lohkot paloiksi ja lisää ne lohifileelle. Lisää appelsiinipalojen päälle makeaa chilikastiketta. Kypsennä filee 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Tarjoa perunasoseen kanssa.

 


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti