Umami muualla Facebook

Julkaistu 15. 4. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Satu Kemppainen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Basilikainen munasalaatti

Kananmunista saa helposti hyvää tarjottavaa. Keitetyt munat ovat todella hyviä erilaisin täyttein ja, miten helppoja niitä on valmistaa. Muista vain, ettet keitä ns. surumunia, joissa keltuaisen ympärillä on tumma reunus. Ohjeessani keitetyt munat tarjotaan salaatilta pikantin tuorejuustopeston kera.


Basilikainen munasalaatti

4 annosta

4 munaa
1 ruukku lehtisalaattia

Tuorejuustopesto

1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa, esim. Violaa
noin 1 dl parmesaanijuustoa vastaraastettuna
2 rkl pinjansiemeniä
1  ruukku basilikaa
2 rkl sitruunamehua
noin 1 tl juoksevaa hunajaa tai sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä

Viimeistelyyn

basilikanlehtiä

Pane munat kylmään veteen ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna munien kiehua 8 minuuttia. Jäähdytä munat heti kylmässä vedessä ja kuori ja halkaise ne. Revi huuhdottu ja kuivattu salaatti laakealle tarjoiluastialle. Asettele päälle munanpuolikkaat. Sekoita tuorejuustopesto esim. monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää halutessasi parmesaania sekä maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Lusikoi tuorejuustopestoa munanpuolikkaille ja viimeistele basilikanlehdillä. Tarjoa aterian alkuruokana tai tee isompana annoksena buffet-pöytään.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti