Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 4. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Bolognesea ja tagliatellea

Bolognese-kastike maistuu taivaalliselta tagliatellen tai muun pastan kanssa. Sitä on ihan pakko tehdä silloin tällöin!

Bolognalaisessa pastakastikkeessa on jauhelihan ohella yleensä porkkanaa ja varsiselleriä, mutta muunnoksia saa tietenkin tehdä sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy. Itselläni oli vihanneslokerossa porkkanoiden lisäksi muun muassa palsternakkaa ja kevätsipulinippu. Niistä tuli maukas kastike tuoretagliatellelle.



Bolognese-kastike

1 isohko porkkana
1/2 – 1 palsternakkaa
muutama varsi kevätsipulia tai purjoa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä
400 g naudanjauhelihaa
1 tkl (500 g) paseerattua tomaattia (eli Passata di Pomodoroa)
3 dl vettä
1 annosrasiaa lihafondia
mustapippuria myllystä
1 rkl basilikaa tai oreganoa

Tarjoiluun

parmesaania

Kuori juurekset ja huuhdo kevätsipuli. Leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi ja viipaloi kevätsipulinvarret tai purjo. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää kasvikset pannulle. Alenna lämpöä ja paista kasviksia välillä sekoitellen. Siirrä kasvikset sitten kattilaan. Lisää pannulle öljyä tarvittaessa ja ruskista jauheliha. Siirrä se sitten kattilaan. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lihafondi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin puolituntia. Tarkista maku ja lisää vähän suolaa, jos tarvitaan. Mausta mustapippurilla ja kuivatulla basilikalla tai oreganolla. Keitä kastikkeen kiehuessa pastavesi, mausta se suolalla ja kypsennä tagliatelle, jos käytät tuoretagliatellea, se kypsyy kolmessa minuutissa. Raasta parmesaania ruoan kanssa tarjottavaksi.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti