Umami muualla Facebook

Julkaistu 31. 7. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Broileri-persikkasalaatti

Rakastan salaattien tekemistä. Niiden sommitteleminen on omaa taidettani niin ulkonäön kuin maun puolesta. Ruokaisa salaatti riittää kesällä lounaaksi tai päivälliseksi.

Salaatti vaatii hyvän kastikkeen, josta se saa makua ja mehevyyttä. Kastikkeeseen saat paljon makua uusista sipuleista, kun ne marinoituvat kastikkeessa. Ja tuore sipuli on rouskahtavan rapeaa ja herkullista salaatin joukossa. Tuontihedelmissä on alkanut persikka- ja nektariinisesonki. Ne sopivat kypsinä hyvin salaatteihin.










Broileri-persikkasalaatti

2 annosta

1 rasia maustamattomia broilerin sisäfileitä
suolaa
mustapippuria myllystä
currya
rypsiöljyä
1 nippu uusia punasipuleita
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
noin 1/2 dl rypsiöljyä
hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoreita tai kuivattuja yrttejä
1 iso, kypsä persikka (tai nektariini)
salaattia, eri lajikkeita

Mausta broilerin sisäfileet suolalla, mustapippurilla ja currylla. Kuumenna öljyä pannulla ja paista fileet ja anna niiden jälkikypsyä miedommalla lämmöllä täysin kypsiksi.
Kuori, halkaise ja viipaloi punasipulit. Pane ne pieneen kulhoon ja lisää viinietikka, sitruunamehu sekä hunajaa, suolaa, pippuria ja yrttejä maun mukaan.
Pese ja halkaise persikka. Poista siemen ja viipaloi hedelmäliha.
Huuhdo salaatit salaattilingon kulhossa, valuta ja linkoa vesi pois.
Revi salaatinlehdet kahdelle lautaselle ja lisää päälle muut ainekset. Voit ripotella päälle vielä vähän suolaa ja lisätä vähän rypsiöljyä, jos haluat.

Broileri-persikkasalaatti1


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti