Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 2. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi 2 kommenttia Ruoka ja juoma

Broileri-vihannespata

Pidän kovasti ruoanlaitosta silloin, kun siihen on aikaa. Arkipäivisin käytän ruoanlaittoon yleensä korkeintaan puoli tuntia, mutta vaikka tingin ajasta, ruoan mausta en tingi koskaan.

Maistelen ruokaa aina muutaman kerran valmistuksen aikana ja lisäilen mausteita, kunnes olen tyytyväinen lopputulokseen. Suosittelen tapaa muillekin. Joskus olen kuullut jonkun sanovan, ettei hän maista ruokaa valmistuksen aikana. Ja sen sitten kyllä vieras huomaa, kun ruoka ei maistu miltään.

Broileri-vihannespata

1-2 rkl rypsiöljyä
1-2 rkl voita
1 pkt (450 g) broilerin sisäfileitä, maustamattomia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 tl currya
1 limetin mehu
noin 1/2 rkl soijakastiketta
1 ps (500 g) wokkivihanneksia, esim. Orientalmix
makeaa chilikastiketta
1-2 tl oreganoa
soijakastiketta lisää tarvittaessa

Pane rasvat pannulle ja kuumenna pannu. Mausta sisäfileet suolalla ja mustapippurilla ja lisää pannulle. Ruskista fileet kevyesti molemmin puolin. Lisää pannulle curry, limettimehu sekä soijakastiketta ja sekoittele. Lisää jäiset wokkivihannekset ja muutama tujaus chilikastiketta sekä oreganoa. Sekoita hyvin ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita halutessasi. Tarjoa pata sellaisenaan tai vaikka jasmiiniriisin kanssa.

DSC_0006-001


Aiheet: , , , ,

2 kommenttia

  1. Kuulostaapa hyvältä, nopealta

    Kuulostaapa hyvältä, nopealta ja helpolta. Kiitos ideasta, tätähän voi soveltaa vaikka miten kasviksia vaihtelemalla!

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Minna T

    22. 3. 2016 9.59

Kirjoita kommentti