Umami muualla Facebook

Julkaistu 28. 11. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Broileri-voipapuvuoka ja kasvishöystö

Vuokaruoat ovat mielestäni helppoja, kun esimerkiksi lihaa ei tarvitse paistaa pannulla, ja vuokaan voi lisätä muutakin, tällä kertaa lisäsin tölkillisen voipapuja. Tämän vuokaruoan oheen tosin paistoin vielä kasvislisäkkeen, jonka valmistin broilerivuoan kypsymisen aikana. Kasvishöystö on parasta al dentenä.

Kaikki pääainekset ostin edullisesti Lidlistä.




Broileri-voipapuvuoka ja kasvishöystö

noin 4 annosta

2 rasiaa (8-10 kpl) broilerin ohutleikkeitä
suolaa
mustapippuria myllystä
Herbes de Provence -yrttisekoitusta
1 pkt aurinkotomaatti-kaprissäilykettä öljyssä
1 tlk voipapuja (Butter Beans)
makeaa chilikastiketta tai sriracha-kastiketta maun mukaan
2,5 dl juustoruokakermaa

Kasvishöystö

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 iso tomaatti
suolaa
mustapippuria
oreganoa

Asettele ohutleikkeet reilun kokoiseen uunivuokaan. Mausta ne hyvin molemmilta puolilta. Lisää aurinkotomaatti-kaprisseos joko aurinkotomaatit kokonaisina tai paloiteltuna. Valuta ja huuhdo voipavut ja lisää vuokaan. Lisää chilikastiketta makusi mukaan. Kaada ruokakerma tasaisesti aineksille. tasoittele pintaa niin, että kaikki ainekset ovat kerman peitossa. Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia, tarkista broilerin kypsyys.
Valmista ruoan kypsymisen aikana kasvishöystö. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista ne pehmeiksi öljyssä. Pese, halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Lisää se pannulle ja paista sipulin kanssa. Lisää tässä vaiheessa suolaa ja mausteita. Pese ja kuutioi paprika ja tomaatti ja lisää pannulle. Paista seosta muutama minuutti, tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti