Umami muualla Facebook

Julkaistu 12. 4. 2017 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Kirsi Salovaara Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Broileria ja sahrami-parsarisottoa

Hyvin maustettua ja mehevää broilerin koipireittä ja iloisen keltaista sahramirisottoa voit tarjoilla vaikka toisena pääsiäispäivänä.












Broileria ja sahrami-parsarisottoa

4 annosta

4 maustamatonta broilerin koipireittä
2 sitruunan kuoriraaste ja mehu
2 valkosipulin kynttä
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 rkl yrttisuolaa

Päälle

noin 1/2 dl kanafondia

Risotto

7 dl kanalientä fondista
3 dl jasmiiniriisiä
1/2 ps (0,25 g) sahramia
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
yrttisuolaa
mustapippuria myllystä
1 nippu vihreää parsaa

Ota koipireisipalat leivinpaperilla suojatulle leikkuulaudalle. Pese sitruunat huolellisesti (käytä luomusitruunoita, jos niitä on saatavilla). Raasta kuorten keltainen osa ja purista mehu.
Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kuoriraaste, valkosipuli- ja lehtipersiljasilppu sekä yrttisuola keskenään. Työnnä sormet koipireisien nahan alle pitkältä sivulta. Levitä mausteseos tasaisesti jokaisen koipireisipalan nahan alle. Nosta koipireidet uunipannulle leivinpaperin päälle. Sivele koipireidet muutamaan kertaan sitruunamehulla ja anna mausteiden imeytyä jonkin aikaa. Sivele koipireidet lopuksi kanafondilla ja nosta 175-asteiseen uuniin. Kypsennä 50 minuuttia.
Esivalmista sillä aikaa risotto. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja lisää jasmiiniriisi. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Kun koipireidet ovat viittä vaille valmiit, viimeistele risotto. Huuhdo parsat ja leikkaa tarvittaessa kovat varrenpäät pois. Kiehauta vesi sopivan kokoisessa kattilassa tai pannulla. Lisää suolaa ja parsat. Anna kiehua noin 3 minuuttia. Nosta parsat leikkuulaudalle ja paloittele. Sekoita keitettyyn riisiin sahrami, kookosmaito ja paloitellut parsanvarret, jätä parsanuput annosten viimeistelyyn. Muista, että risoton on oltava melko löysää italialaiseen tapaan, joten lisää tarvittaessa kuumaa kanalientä. Tarkista risoton maku ja lisää tarvittaessa yrttisuolaa sekä mustapippuria. Nosta broilerin koipireidet lautasille, lisää risottoa ja asettele risoton päälle parsanuppuja. Tarjoa välittömästi, koska risotto kärsii odottelusta. Tarjoa lisäksi raikasta vihreää salaattia.

Pssst!
* Voit tarjota koipireisien asemesta esimerkiksi marinoituja kalkkunanrintafileepihvejä tai broilerin ohutleikkeitä pannulla paistettuna.
* Ohjeen risotto on nopeampi versio perinteisestä, italialaisesta risotosta, ja uutta makua siihen tuo kookosmaito.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti