Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 6. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Broileria ja salaattia uusista perunoista

Kesäinen ateriamme koostui eilen hyvin maustetuista broilerin fileepihveistä, uusista perunoista tehdystä salaatista ja raikkaasta vesimelonisalaatista. Niin hyvää ja helposti valmistettavaa kesäruokaa, kokeile sinäkin!

Uunibroileria ja salaattia uusista perunoista

2 pakkausta broilerin fileepihvejä
suolaa
savustettua paprikajauhetta, Santa Maria
jamaican jerk -maustetta, Santa Maria
rypsi- tai rapsiöljyä


Avaa broileripakkaus ja mausta fileepihvit. Käännä fileepihvit haarukalla ja mausta toinen puoli. Lado pihvit uunivuokaan, lisää pihveille vähän öljyä ja paista 200-asteessa kypsäksi eli noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla paksuimmasta fileepihvistä. Kun rei’istä pursuva neste on kirkasta, liha on kypsää.

Salaatti uusista perunoista

1 kilo pieniä uusia perunoita
keitinveteen suolaa ja tilliä
suolaa
1 pienehkö punasipuli hienonnettuna
runsaasti ruohosipulia ja tilliä hienonnettuna + viimeistelyyn
noin 1 rkl sitruunamehua
2 tl juoksevaa hunajaa
mustapippuria myllystä
2 dl turkkilaista jogurttia

Hankaa perunoista kuoret. Pane ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen kiehumaan ja lisää mukaan tilliä. Kun perunat ovat kypsät, kaada vesi kattilasta ja poista tilli. Siirrä perunat kulhoon ja anna niiden jäähtyä jonkin aikaa. Lisää vielä lämpimille perunoille suolaa, punasipuli-, ruohosipuli- ja tillisilppu, sitruunamehu, hunaja ja mustapippuria sekä jogurtti. Sekoita salaatti kahdella lusikalla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Voit valmistaa salaatin vaikka edellisenä päivänä, jolloin sen maku voimistuu. Sekoita salaatti ennen tarjoilua ja viimeistele pinta ruohosipuli- ja tillisilpulla.

Katso vesimelonisalaatin ohje täältä. Syöjien määrästä riipuen, voit suurentaa salaatin.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti