Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 2. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Broilerin fileepihvit, lisäkkeet ja kastike

Uunissa valmistat kätevästi tämän hyvän aterian, vain kastike ja salaatti pitää tehdä erikseen. Broilerin fileepihvit ovat yleensä edullisia, joten ruoalle ei tule edes liikaa hintaa.













Broilerin fileepihvit, lisäkkeet ja kastike

2 pkt broilerin fileepihvejä
noin 1 rkl suolaa
noin 1 tl mustapippuria myllystä
1 rkl paprikajauhetta
1-2 tl juustokuminaa
1 rkl timjamia

Lisäksi

3-4 isoa perunaa
4 keskikokoista porkkanaa
ruusukaalia, pakaste
yrttimausteseosta (esim. Herbes de Provence)
suolaa
mustapippuria myllystä
rypsiöljyä

Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Sekoita suola ja mausteet keskenään ja mausta filepihvit sekoituksella. Käytä halutessasi kertakäyttöhansikkaita. Asettele maustetut fileepihvit kääröksi muotoiltuina uunipannulle. Kuori perunat ja porkkanat ja paloittele ne suikaleiksi. Ota ruusukaalia pakastepussista sen verran kuin aterialle tarvitaan. Lisää kasvikset uunipannulle ja mausta. Pirskota kasviksille rypsiöljyä. Nosta pelti uunin keskiosaan ja kypsennä noin 30 minuuttia. Tarkista, että broileri on kypsää. Ruoan kanssa maistuvat puolukkahillo ja kurkkusalaatti.

Kastike

1/2 pienestä sipulista tai salottisipuli
rypsiöljyä
1 tetra (2 1/2 dl) juustoruokakermaa
1 dl vettä
1 mustapippurijuusto
1/2 kanakuutio
2-3 tl marjahyytelöä tai luumumarmeladia tai viikunahilloa
suurustamiseen Maizenaa vaaleille kastikkeille

Hienonna ja kuullota sipuli, lisää ruokakerma ja 1 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää paloiteltu pippurijuusto sekä puolikas lihaliemikuutio ja sekoita kunnes kastike on tasaista. Lisää kastikkeeseen marjahyytelöä tai luumumarmeladia tai viikunahilloa ja sekä tarvittaessa vähän Maitzena-kastikesuurustetta vaaleille kastikkeille. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen. Tarkista maku.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti