Umami muualla Facebook

Julkaistu 4. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Broilerin paistileikkeet uunissa

Kaupassa huomasin, että broilerin paistileikkeet olivat edullisimpia kaikista broilerituotteista, noin 8 euroa kilolta. Niinpä ostin pari rasiaa paistileikkeitä. Olen niitä valmistanut usein aiemminkin ja tykästynyt tuotteeseen. Kotona nostin haarukalla, käsin koskematta, valmiiksi käärityt leikkeet tarpeeksi isoon uunivuokaan, lisäsin muut ”tilpehöörit” ja nostin vuoan uuniin. Ajastin kellon soimaan reilun tunnin päästä, voiko ruoanvalmistus olla paljon helpompaa.

Lisäksi tarjosin täysjyväriisiä ja vihannessalaatin: lehtisalaattia, tomaattia, paprikaa ja vihreitä oliiveja. Lisäsin salaattiin juuri ennen tarjoilua pienen tujauksen vaaleaa balsamietikkaa, rypsiöljyä, mineraalisuolaa ja mustapippuria myllystä.


Tämä helppo broileriohje on niin suosittu, että sitä on katsottu 25 341 kertaa.

Broilerin paistileikkeet uunissa

4 annosta

2 rs (à 500 g) broilerin maustamattomia paistileikkeitä
1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi
mineraalisuolaa, esim. vihreä Jozo tai Herbamare
mustapippuria myllystä
noin 2 rkl soijakastiketta
1 rs (150 g) tomaattitapenanea, Baresa/Lidl
1 tlk (2,5 dl) Flora pekoni-sipuliruokakermaa
ruohosipulia hienonnettuna

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Pane broilerin paistileikekääröt isohkoon uunivuokaan. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja levitä ne leikkeiden päälle. Sirota leikkeille suolaa ja rouhi niille mustapippuria. Lisää soijakastiketta. Levitä tapenade leikkeille ja kaada päälle ruokakerma. Huuhdo ruokakermapurkki tilkalla vettä ja kaada sekin vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Nosta vuoka uuniin alimmalle ritilätasolle. Kypsennä 1 tunti 15 minuuttia. Poista alumiinifolio tunnin jälkeen, että pinta saa väriä. Viimeistele ruohosipulilla. Tarjoa täysjyväriisin ja salaatin kanssa.

Pssst! Tein taas hiljattain tätä ruokaa, mutta nyt käytin siihen paketillisen pekonia. Viipaloin pekonin ja paistoin sen pannulla rapeaksi. Valutin pekonin hyvin talouspaperien päällä ja ripottelin pekonin vuokaan. Käytin pekoni-sipuli-Floran asemesta tavallista ruokakermaa. Makua tuli vielä lisää, nam. Kokeile sinäkin.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti