Umami muualla Facebook

Julkaistu 31. 7. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Broileripiiras

Piiras on klassikko, joka ei mene koskaan pois muodista. Pohjan tulee olla murea, mutta täytteen voi tehdä melkein mistä tahansa aineksista. Tähän piiraaseen tein täytteen broilerista. Ruokaisa piiras käy hyvin joko lounaaksi tai iltapalaksi hyvän vihersalaatin kanssa.










Broileripiiras

Pohja

150 g voita
noin 3 dl erikoisvehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

Täyte

rypsiöljyä
450 g:n rasia broilerisuikaleita, maustamattomia
suolaa
mustapippuria myllystä
3 munaa
1 prk (2,5 dl) juustoruokakermaa
1 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl oreganoa
1 tl currya

Päälle

tuoretta oreganoa tai basilikaa hienonnettuna
1/2 dl juustoraastetta
paprikaa
minitomaatteja

Voitele halkaisijaltaan 28 cm:n piirasvuoka. Mittaa kulhoon voi ja paloittele se veitsellä pienempiin paloihin. Lisää kulhoon jauhot. Nypi jauhot sormin voin joukkoon. Lisää lopuksi jääkylmä vesi ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Lisää sen verran jauhoja (vajaa 1/2 dl), että taikinan voi kaulita tai painella käsin vuokaan. Vuoraa vuoka taikinalla. Painele taikinapohjaan reikiä haarukalla. Nosta vuoka joko jääkaappiin tai pakastimeen kylmenemään. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Nosta kylmennyt piirasvuoka ritilälle uunin alaosaan ja esipaista pohjaa 12 minuuttia. Nosta vuoka sen jälkeen uunista täytettä varten.
Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen rypsiöljyä. Paista pannulla broilerisuikaleet ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Riko munat kulhoon ja sekoita. Lisää kerma, maito ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Levitä piiraspohjalle broilerisuikaleet ja kaada munaseos tasaisesti vuokaan.
Lisää päälle hienonnettua oreganoa tai basilikaa sekä juustoraaste. Pese paprika hyvin, kuivaa se ja leikkaa siitä muutamia ohuita renkaita. Huuhdo, kuivaa ja halkaise minitomaatit. Asettele paprikarenkaat ja tomaatinpuolikkaat täytteen päälle.
Nosta piiras ritilälle uunin keskiosaan ja paista siinä, kunnes piiraan reunat ja täyte ovat saaneet väriä. Nosta ritilä sitten uunin alatasolle ja paista loppuaika siinä. Peitä piiras tarvittaessa leivinpaperilla. Piiraan kypsyminen kestää 30-40 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen, joten tarkkaile kypsymistä. Kun munaseos on hyytynyt, piiras on kypsä. Anna piiraan jäähtyä lämpimäksi ennen tarjoilua.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti