Umami muualla Facebook

Julkaistu 28. 4. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Broilerisalaatti ja salsa verde

Grillattu broileri on kiireisen päiväsi pelastus, kun pitää tehdä päivällistä nopeasti. Voit valmistaa siitä ravitsevan, kevyen salaatin.

Osan broilerista voit jättää seuraavan päivän päivällistä varten, paitsi jos syöjiä on enemmän kuin kaksi, jolloin voit suurentaa oheisen salaattiohjeen.DSC_0117

Broilerisalaatti ja salsa verde

2 annosta

1 jääsalaatti
1/2 vihannesfenkoli
1/2 – 1 suippopaprika
1 appelsiini
2 grillatun broilerin rintafileetä
muutama saksanpähkinä
muutama manteli

Salsa Verde

1 dl paprikatäytteisiä oliiveja
2 tl kapriksia
basilikaa muutama oksa
persiljaa muutama oksa
pieni nippu rukolanlehtiä
1 valkosipulinkynsi
noin 1 tl hunajaa
1 korkillinen valkoviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl rypsineitsytöljyä

Pese salaatti salaattilingossa ja linkoa kuivaksi. Revi se kahdelle lautaselle. Pese fenkoli, halkaise ja leikkaa hyvin ohuiksi suikaleiksi. Pese paprika, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.  Leikkaa appelsiinista kuoret ja irrota veitsellä hedelmäliha fileinä. Irrota grillatusta broilerista rintafileet ja leikkaa ne viipaleiksi.  Lisää ainekset salaattipedeille lautasille. Lisää muutama saksanpähkinä ja manteli annoksiin.  Valmista salsa verde -kastike. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Voit tehdä kastikkeen myös kulhossa sauvasekoittimella. Lisää salaatteihin pienet niput joissa on basilikaa, persiljaa ja rucolaa. Tarjoa kastiketta salaatin kera.
Appelsiini veitsellä kuorittu DSC_0066

Kuvat

1. Leikkaa applsiinista kuoret terävällä veitsellä ja mahdollisimman tarkasti myös vaalea osa. Irrota hedelmälihafileet veitsellä kalvojen välistä. Tällöin appelsiini on helposti syötävää salaateissa ja jälkiruoissa.

2. Varsinkin näin keväällä ja usein muutenkin valkosipuli alkaa kasvattaa ituja. Niistä tulee ruokaan pistävän kitkerä maku, joten halkaise kuoritut kynnet ja poista veitsenkärjellä itu. Kuvassa itua lähempänä olevassa puolikkaassa näkyy vielä poistettavaa, vaalean vihreää itua. Idun poistamisen opin aikanaan Espanjassa, jossa idut poistettiin aiolia valmistettaessa.


Aiheet: , , , , , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti