Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 4. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Broilerispagetti

Spagettiin erilaisine, maukkaine kastikkeineen ei kyllästy koskaan. Spagetti ei itsessään maistu miltään, mutta kastike tekee siitä herkullista. Spagetin kastiketta saa olla reilusti, jolloin se spagettiin sekoitettuna mehevöittää pastan. Spagetti vaatii hyvin maustetun kastikkeen, joten älä säästele mausteissa.

Ravintoloissa olen monesti törmännyt mauttomiin spagettiannoksiin ja se on aina iso pettymys. Ruokakin jää tällöin helposti lautaselle ja hävikki harmittaa. Mutta sehän tiedetään, että ”kastikkeistaan kokki tunnetaan”. Kastiketta on hyvä maistaa usein valmistuksen maustamisvaiheessa ja varmistua sen hyvästä mausta.

Itse ostan aina maustamattomia liha- ja siipikarjatuotteita, koska haluan maustaa ruoan oman makuni mukaan.

Broilerispagetti

4 annosta

1 rasia (450 g) kananpojan maustamattomia fileesuikaleita
rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
muutama valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 tl kurkumaa
2 tl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
1 kanaliemikuutio
1 tl timjamia
1-2 tl oreganoa
mustapippuria myllystä
1/2 pussia (100 g) pakasteherneitä (tai 2 dl tuoreita herneitä)
(suolaa)

Lisäksi

täysjyväspagettia
parmesaania vastaraastettuna

Paista fileesuikaleet rypsiöljyssä pannulla tai paistokasarissa. Lisää hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet ja jatka paistamista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kurkuma ja vehnäjauhot, sekoita hyvin. Lisää vesi ja ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutioja lisää timjami. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta lopuksi oreganolla ja mustapippurilla ja lisää herneet. Anna kiehua vielä pari minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa vastakeitetyn ja valutetun spagetin ja parmesaaniraasteen kanssa.

DSC_0014-003


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti