Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 11. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Broilerivokki

Broilerivokki valmistuu nopeasti arkipäivän päivälliseksi. Kasvikset tuovat siihen väriä ja herkullisuutta. Kun sulatat kasvikset mikroaaltouunissa, niiden värit säilyvät. Nopea kuumennus broilerisuikaleiden kanssa jättää kasvikset ihanan rapeiksi. Ja eikun syömään!








Broilerivokki

4 annosta

1 pkt (450 g) broilerin fileesuikaleita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
rypsiöljyä
3 dl vettä
1 annosrasia kanafondia
2 rkl sitruuna- tai limettimehua
2 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 ps (200 g) parsakaalia, pakaste
1 ps (180 g) suikalejuureksia, pakaste
1/2 punaista paprikaa
1 pkt (250 g) nuudeleita, esim. chow mein

Paista broilerifileesuikaleet ja valkosipuli öljyssä. Lisää vesi, sitruuna- tai limettimehu, soija- ja chilikastike. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen. Kaada pakastekasvikset mikronkestävään vuokaan ja sulata ne mikroaaltouunissa, noin 10 minuuttia. Kuutioi paprika. Sekoita kasvikset broilerisuikaleiden joukkoon ja anna kuumentua. Tarkista maku ja mausta halutessasi lisää. Pane nuudelit kiehuvaan veteen ja anna seistä 4 minuuttia, valuta. Kata pöytään makea chilikastike, että halukkaat voivat lisämaustaa ruokansa.

DSC_0004


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti