Umami muualla Facebook

Julkaistu 6. 4. 2016 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Caprese – aina yhtä hyvää!

Insalata Caprese eli caprilainen salaatti on yksi ikuisista suosikeistani. Ensimmäisen kerran söinkin sitä kauan sitten juuri Caprilla. Oli kuuma heinäkuu ja istuin pienen ravintolan terassilla, kun tilasin caprilaissalaatin. Jäin koukkuun.

Sain ison annoksen, jossa oli pallo vesipuhvelin maidosta valmistettua mozzarellaa ja auringon makeaksi kypsyttämiä tomaatteja viipaloituna sekä basilikanlehtiä. Värit muistuttavat Italian lipun Il Tricoloren väreistä. Annokselle oli kaadettu runsaskätisesti neitsytoliiviöljyä ja pöydästä löytyivät suola, mustapippri sekä viinietikka. Makuelämys oli aito ja nautittava!

Teen kotona capresea silloin tällöin ja soveltavasti siten, mitä keittiöstäni löytyy. Tällä kertaa puuttui neitsytoliiviöljy, joten korvasin sen terveellisemmällä rypsineitsytöljyllä. Tuore basilika oli loppu, mutta ruukussa rehotti oreganoa, jolla korvasin basilikan. Puhvelimozzarellaa kaupassa ei ollut, joten lehmänmaidosta tehty sai kelvata. Mutta lopputulos oli silti oikein hyvä!

Caprese-salaatti à la Mervi

1 annos

1 mozzarellapallo
1 isohko kypsä tomaatti
yrttistä mineraalisuolaa, esim. Herbamarea
vaaleaa balsamietikkaa
neitsytrypsiöljyä
tuoretta basilikaa tai muuta yrttiä, esim. oreganoa

Valuta neste mozzarellan pussista ja leikkaa mozzarellapallo muutamaksi paksuhkoksi viipaleeksi. Pese tomaatti ja tee sille samoin. Asettele viipaleet lautaselle kuvan tapaan. Sirottele salaatille mineraalisuolaa (ja halutessasi mustapippuria myllystä). Lisää vähän balsamietikkaa ja tujaus öljyä. Lisää tuoretta basilikaa tai muuta yrttiä. Nauti!


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti