Umami muualla Facebook

Julkaistu 4. 5. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Chili con carne

Chili con carne on jauhelihasta tehtynä nopea ruoka, eikä hinnallakaan pilattu. Kuten nimikin kertoo, chili kuuluu olennaisesti tähän ruokaan. Se voi olla joko tuoretta chiliä siemenillä tai ilman tai marinoitua tai kuivattua, erittäin vahvaa pikkuchiliä tai myllystä jauhettavaa chilirouhetta tai jauhemaista tai kastikemaista mausteseosta.

Chili on mauste, joka on ollut suosittu jo pitkään Suomessakin. Siihen tottuu nopeasti, jolloin määrää tulee helposti lisättyä. Chili con carnea muille tarjottaessa kannattaa olla maltillinen chilin lisäämisessä, jos ei ole  tietoa toisten chilinsietokyvystä.

Chili con carnella voit täyttää myös tortilloja. Lisää täytteeseen vielä rapeita salaatinlehtiä ja tomaattikuutioita. Ja nauti!

Chili con carne

4 hengelle

700 g naudanjauhelihaa
öljyä
1 sipuli hienonnettuna
4 valkoipulinkynttä hienonnettuna
500 g:n tlk tomaattimurskaa + vettä
1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
1 tlk (380/225 g) kidneypapuja huuhdottuna
chiliä tuoreena ja hienonnettuna
tai kuivattuna ja murskattuna
suolaa

Tarjoiluun

tummaa riisiä tai ohrasuurimoita
salaattia

Ruskista jauheliha pannulla tai padassa. Lisää sipulisilput paistamisen aikana.  Kaada joukkoon tomaattimurska, 2 dl tölkin huuhdevettä ja huuhdotut pavut. Lisää chiliä ja suolaa maun mukaan. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa keitetyn tumman riisin tai ohrasuurimoiden ja salaatin kanssa.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti