Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 8. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Satu Kemppainen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Feta-kasvissalaatti

Kesäinen salaattiteemamme jatkuu nyt Feta-kasvissalaatilla. Jotta salaatti olisi mahdollisimman hyvänmakuista, ostan aina kreikkalaista Fetaa palana ja kuutioin sen itse. Pala-Fetan rakenne ja suutuntuma ovat mielestäni mehukkaampia, kuin valmiiksi paloitellun. Mutta nämähän ovat makuasioita!

En koskaan liota Fetasta suolaa pois, koska suolaa pitää olla kasvisten kanssa ja kesällä hikoiltaessa suola on nestetasapainolle hyväksi.


Feta-kasvissalaatti

4 annosta

4 isoa kelta- tai punajuurta
400 g vihreitä papuja
1 iso punainen paprika
300 g (1 1/2 pakkausta) Feta-juustoa
2 rkl kapriksia
tuoretta timjamia

Kastike

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 punasipuli hienonnettuna

Keitä kelta- tai punajuuret suolalla maustetussa vedessä, jäähdytä, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä, valuta lävikössä ja jäähdytä nopeasti juoksevalla, kylmällä vedellä. Perkaa paprikasta siemenet ja suikaloi hedelmäliha. Leikkaa juusto isohkoiksi kuutioiksi. Irrota timjaminoksista lehdet. Kerrostele ainekset salaattiastiaan. Sekoita kastike ja anna sipulin marinoitua siinä noin 15 minuuttia. Lisää kastike tasaisesti salaatille. Anna salaatin maustua peitettynä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua. Sekoita salaatti varovasti ennen tarjoilua.

 Ohje Mervi Melasniemi, kuva Satu Kemppainen.

fetasalaatti_2


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti