Umami muualla Facebook

Julkaistu 3. 6. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Feta-pekoni-pestospagetti

Arjessa ruoan pitää valmistua nopeasti. Tämä spagetti on juuri sellainen, koko ruoka valmistuu spagetin keitinveden kuumetessa kiehuvaksi ja spagetin kypsyessä.







Feta-pekoni-pestospagetti

4 annosta

6 pekoniviipaletta
1 rasia tuorepestoa (Lidl)
1 pkt Fetaa (kreikkalaista Eridanous, Lidl)
miniluumutomaatteja, huuhdo, kuivaa ja halkaise
1 luomusitruuna, pese ja raasta kuoren keltainen osa
400 g täysjyväspagettia (100 g/annos)

Pane pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää siihen noin 2 rkl merisuolaa ja spagetti. Keitä pakkauksen mukainen aika.
Paista sillä välin pekoni. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paista rapeaksi pannulla. Valuta talouspaperilla rasva pois. Ota vähän (noin 1 kauhallinen) spagetin keitinvettä talteen ja valuta spagetti. Kaada valutettu spagetti takaisin kattilaan, lisää vähän keitinvettä sekä tuorepesto ja sekoita hyvin. Jaa spagetti syville lautasille ja lisää annoksille pekoni, murennettua Fetaa, tomaatinpuolikkaita ja raastettua sitruunankuorta. Tarjoa heti.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti