Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 4. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Feta-pinaattipiiras

Feta-pinaattipiiras on keväinen ja kauniin vihreävalkoinen tarjottava. Ihan vielä ei taida olla kotimaista pinaattia saatavissa, mutta pakastepinaattia onneksi on. Kun nokkoset alkavat kasvaa, nuoret versot kannattaa kerätä, ryöpätä sekä hienontaa ja sitäkin voi käyttää tähän piiraaseen.








Feta-pinaattipiiras

Halkaisijaltaan 30 cm:n piirasvuoka

Pohja

200 g voita
4 dl erikoisvehnäjauhoja
1 rkl oreganoa
3 rkl kylmää vettä

Täyte

150 g pakastepinaattia
3 rkl tuorepestoa (Lidl)
3 dl maitoa
3 isoa munaa
mustapippuria myllystä
1 tl mineraalisuolaa, esim Jozo (70 % vähemmän natriumia)
2 dl emmentaljuustoraastetta
1 pkt (200 g) Feta-juustoa palana

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Voitele vuoka valmiiksi. Nypi voihin jauho-mausteseos, lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa vuoka taikinalla. Pane vuoka viilenemään pakastimeen noin 10 minuutiksi. Pistele taikinaa sen jälkeen haarukalla ja nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan. Esipaista pohjaa 12 minuuttia ja nosta vuoka uunista täytettä varten.
Sulata pinaatti mikroaaltouunissa. Purista siitä jäähtyneenä neste poi ja hienonna pinaatti, jos se ei ole valmiiksi hienonnettu. Pane pinaatti kulhoon, lisää pesto, maito, mausteet ja juustoraaste. Sekoita hyvin puuhaarukalla. Kaada seos esipaistetulle pohjalle vuokaan. Valuta, huuhtaise ja kuivaa Feta-pala. Murenna se paloiksi tai kuutioi halutessasi. Lisää palat tasaisesti täytteen päälle. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Suojaa pohjan reunat tarvittaessa paiston loppuvaiheessa alumiinifoliosuikaleilla, etteivät reunat pala ennen kuin piiras on saanut väriä. Uunin tehosta riippuen paistoaika on noin 40 minuuttia. Pane ajastin päälle ja tarkkaile piiraan kypsymistä ja väriä. Tarjoa piiraan kanssa salaattia.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti