Umami muualla Facebook

Julkaistu 24. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Feta-punajuurisalaatti

Punajuuret ovat nyt meheviä ja makeita, joten keitä niitä erilaisiin salaatteihin tai paahda niitä uunissa muiden juuresten kera tai tarjoile ne juuri keitettyinä yrteillä maustetun ranskankerman tai tuorepeston kanssa.







Feta-punajuurisalaatti

4 annosta

1 nippu punajuuria
salaattia
rucolaa
viinisuolaheinää
1/2 rs (125 g) keltaisia kirsikkatomaatteja
2 pak (à 200 g) Feta-juustoa, esim. Patros
tuoreita sinimailasen ituja
extra vergine oliiviöljyä
vaaleaa viinietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä sopivan kypsiksi (kokeile haarukalla). Huuhdo, valuta sekä linkoa salaatit ja jaa ne lautasille. Anna punajuurten vähän jäähtyä ja kuori sekä paloittele ne lohkoiksi. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit. Paloittele Feta. Lisää ainekset salaattiannosten päälle. Kostuta ja mausta salaatit juuri ennen tarjoilua oliiviöljyllä, viinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Salaattilinko on muuten aivan ehdoton keittiökapine!


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti