Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 8. 2013 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Sakari Majantie Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Fileepihvit, uunijuurekset ja punaviinikastike

Uunijuurekset tuntuvat juuri nyt houkuttelevilta, kun on saatavissa uuden sadon juureksia. Niiden kanssa maistuu murea fileepihvi ja kokonaisuuden kruunaa punaviinikastike. Tällä kokonaisuudella voi juhlistaa vaikka lauantaita tai sunnuntaita. Jälkiruoaksi kannattaa tarjota tuoreita marjoja kermavaahdon tai jäätelön kera.


Fileepihvit, uunijuurekset ja punaviinikastike

4 annosta

4 kpl naudan ulkofileepihvejä (à 150- 200g)
voita, suolaa, mustapippuria myllystä

Lisäke

1- 1 1/2 kg juureksia esim. perunaa, lanttua, palsternakkaa, selleriä, sipulia ja bataattia
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl Provencen yrttimaustetta
suolaa ja mustapippuria myllystä

Kastike

1/2 l punaviiniä
1/2 dl lihafondia
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa, mustapippuria myllystä

Aloita uunijuureksista. Kuori juurekset ja lohko samankokoisiksi paloiksi. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada juurekset vuokaan. Mausta suolalla, pippurilla, yrttimausteella ja oliiviöljyllä. Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa silloin tällöin kääntäen noin 30 minuuttia. Pidä lämpimänä esim. peittämällä pannu leivinpaperilla ja puhtaalla pyyhkeellä. Paista huoneenlämpöiset pihvit voissa pannulla hitaasti kypsentäen tai grillaa ne. Sisus saa jäädä hieman punertavaksi. Mausta paistopinta suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta punaviini ja fondi kastiketta varten. Sekoita voi ja vehnäjauhot tasaiseksi. Suurusta kastike ja keitä sitä reilusti kokoon. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta lautasele reilu annos uunijuureksia, leikkaa pihvi viipaleiksi ja viimeistele annokset kokoon kiehuneella kastikkeella.

Ohje Tiia Koskimies.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti