Umami muualla Facebook

Julkaistu 6. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Umami.fi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Gambas pil-pil

Espanjankävijöille hyvin tuttu ruoka, Gambas pil-pil, on valkosipulilla ja chilillä maustettu pikkuherkku, jota syödään Espanjassa yleensä alkuruokana. Se on erittäin yksinkertainen ruoka, johon ei tarvita paljon aineksia. Siihen käytetään yleensä raakoja meriravunpyrstöjä, mutta oikaisin valmiiksi kuorituilla ja kypsennetyillä.

Omaan sovellukseeni lisäsin sipulia ja ruohosipulia ja muutin oliiviöljyn rypsiöljyksi. Ruoasta tuli jopa herkullisempaa kuin Espanjassa maistamani. Rasvan määrää ei kannata pelästyä, koska tällaista herkkua syödään hyvin harvoin. Tarjoa gambas pil-pil alkuruokana tai illan pikkuherkuksi hyvän viinin kanssa. Juomaksi sopii hedelmäinen kuiva tai puolikuiva valkoviini tai aromikas punaviini.

Gambas pil-pil

2 annosta

1 pkt (200 g) meriravunpyrstöjä (Prawn Ring/Lidl)
1/2 dl rypsiöljyä
50 g voita
3 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli tai puolet pienestä punasipulista
1/4-1/2 tl suolaa
noin 1 tl paprikajauhetta
chiliä maun mukaan
ruohosipulia hienonnettuna

TARJOILUUN
2 limetti- tai sitruunalohkoa

Ota rapurengas jääkaappiin sulamaan muutamaksi tunniksi. Poista sulaneista pyrstöistä evät ja valuta pyrstöt talouspaperin päällä. Pane öljy ja voi pannulle tai pienehköön kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä, kun öljy alkaa olla kuumaa, vähennä lämpöä. Lisää karkeahkosti hienonnetut valkosipulinkynnet sekä hienonnettu sipuli ja anna niiden pehmetä rasvassa. Lisää lopuksi mausteet ja ruohosipuli sekä ravunpyrstöt. Ota pannu tai kattila levyltä ja anna seistä muutama minuutti, että ravunpyrstöt kuumenevat. Jaa kahteen annokseen ja tarjoa patongin kanssa.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti