Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 3. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi 3 kommenttia Ruoka ja juoma

Gremolata-kastike pastalle

Pakastimessamme on runsaasti lehtipersiljaa, koska saimme siitä runsaan sadon viime kesänä. Lisäilen sitä ruokiin, ja se antaa hyvän maun sekä houkuttelevan värin valmiin ruoan joukossa. Pidän paljon italialaisesta mausteseoksesta, gremolatasta, johon tulee hakattua lehtipersiljaa, tavallistakin persiljaa voi käyttää, ja valkosipulia sekä raastettua sitruunankuorta, suolaa ja mustapippurirouhetta.

Gremolataa käytetään perinteisesti Milanon seudulla maustamaan erityisesti vasikanleikettä ja osso bucoa. Mutta sillä voi maustaa mitä hyvänsä ruokia, niin ihanalta se saa kaiken maistumaan.

Voit tehdä gremolatan käsin kunnon kokkiveitsellä ja maustaa sillä ruoan heti tai voit tehdä sen monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Itse sovellan gremolata-ohjetta pastankastikkeeksi lisäämällä siihen oliiviöljyä, sitruunamehua ja hunajaa. Kastike saa pastan maistumaan taivaallisen hyvältä!

Gremolata-kastike pastalle

4 annosta

1 1/2 dl tavallista oliiviöljyä
2-3 isoa valkosipulinkynttä
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
noin 1 tl suolaa
noin 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

tuorepastaa, esim. fettuccinea

Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tasaiseksi. Tarkista maku. Ota kastiketta pieni määrä erilleen ja kaada loppu kastike vastakeitetyn, valutetun pastan joukkoon ja sekoita hyvin. Jaa pasta annoksiin ja lisää annoksille vielä gremolata-kastiketta, mustapippuria myllystä sekä halutessasi raastettua sitruunankuorta. Tarjoa heti.

gremolata-pasta


Aiheet: , , , , ,

3 kommenttia

  1. Ihana ohje, pakko

    Ihana ohje, pakko kokeilla heti ensi viikolla! Sopii hyvin opiskelijan kukkaroon :)

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Anni

    15. 12. 2012 1.40

  2. Hyvältä vaikuttaa, pitänee

    Hyvältä vaikuttaa, pitänee kokeilla.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Kaarina

    15. 12. 2012 7.40

  3. Näyttää suussasulavalta! Tätä

    Näyttää suussasulavalta! Tätä kokeillaan heti huomenna.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Liisa

    16. 12. 2012 11.58

Kirjoita kommentti