Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 4. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Hedelmäistä kananpoikapataa ja kaalisalaattia

Hedelmäinen kananpoikapata saa hymyn huulille kuin auringonpaiste. Jos vierastat makeutta ruoassa, kokeile kuitenkin, koska ei tämä herkullinen pata ole lainkaan liian makeaa, vaan juuri sopivaa.

Kaalista saa mielestäni parhaat talvisalaatit. Kaali säilyy hyvin jääkaapissa ja siitä voi tehdä monenlaisia salaatteja. Tähän salaattiin tuli myös hedelmiä ja marjaakin eli appelsiinia ja melonia ja kuivattuja karpaloita. Hyvältä sekin maistui.







Hedelmäinen kananpoikapata

1 rs (450 g) maustamattomia kananpojan fileesuikaleita tai fileepihvejä (500 g)
rypsiöljyä
suolaa
savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl appelsiinituoremehua
1-2 kanaliemikuutiota tai 1 kanafondirasia
2 rkl makeaa chilikastiketta
1-2 banaania kuutioituna (kuori saa olla ruskeapilkullinen)
persiljaa hienonnettuna

Tarjoiluun

riisiä

Ruskista suikaleet tai pihvit öljyssä pannulla. Mausta pihvit paistamisen aikana suolalla, savustetulla paprikajauheella ja mustapippurilla. Siirrä lihat lautaselle ja lisää pannulle hiukan öljyä ja kuullota sipuli- ja valkosipulisilput. Sekoita jauhot sipulin joukkoon ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele. Lisää kanaliemikuutio tai fondi ja chilikastike. Siirrä lihat joukkoon ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Kuori ja kuutioi banaanit ja sekoita ruoan joukkoon. Anna banaanin kuumentua hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Viimeistele persiljalla. Tarjoa esim. basmatiriisin ja kaali-appelsiini-melonisalaatin kanssa.

Appelsiini veitsellä kuorittuDSC_0019-002

Kaali-appelsiini-melonisalaatti

pala valkokaalia
1 appelsiini
1 lohko hunajamelonia
2 rkl kuivattuja karpaloita

Kastike

1 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
(1 tl hunajaa)
(1 tl dijonsinappia)
2 rkl rypsiöljyä

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja pane kulhoon. Kuori appelsiinista kuoret, katso kuvasta miten. Leikkaa appelsiini renkaiksi ja paloittele ne, lisää kulhoon. Irrota melonolohkosta hedelmäliha terävällä veitsellä ja paloittele se, lisää kulhoon. Lisää kulhoon vielä kuivatut karpalot. Valmista kastike. Sekoita balsamietikan joukkoon ensin muut aineet ja lopuksi öljy. Kaada kastike kulhoon ja sekoita varovasti nostellen.


Aiheet: , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti