Umami muualla Facebook

Julkaistu 23. 4. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Herkkusieni-voipapuspagetti

Joskus jokaiselle tulee hetki, ettei jaksaisi laittaa ruokaa, vaikka on nälkä. Silloin tämä ohje on paikallaan, koska ruoka valmistuu todella nopeasti ja ruoan maku palkitsee pienen vaivan.








Herkkusieni-voipapuspagetti

1 rasia pieniä, ruskeita herkkusieniä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä (tai maun mukaan)
rypsiöljyä paistamiseen
1 tlk voipapuja (Butter Beans)
1 tetra (500 g) paseerattua tomaattia + vähän vettä
2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
mustapippuria myllystä
1-2 tl hunajaa
1 rkl oreganoa tai meiramia

Tarjoiluun

täysjyväspagettia
Grana Padano -juustoa vastaraastettuna

Puhdista, huuhdo ja viipaloi sienet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä paistokasarissa ja lisää sienet ja sipulit paistumaan, älä ruskista. Huuhdo ja valuta voipavut lävikössä ja lisää ne kasariin. Lisää paseerattu tomaatti ja hiukan tetran huuhdelientä. Kuumenna ja lisää liemikuutiot, mustapippuria myllystä ja hunajaa. Anna kastikkeen kiehua, kunnes spagetti on kypsää. Lisää kastikkeeseen kuivattu yrttimauste ja anna hautua hetki. Raasta juusto.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti