Umami muualla Facebook

Julkaistu 12. 2. 2018 Teksti Mervi Melasniemi 2 kommenttia Ruoka ja juoma

Herkulliset, helpot minilaskiaispullat

Nämä pienet, somat laskiaispullat ovat todella hyviä. Niiden täytteenä on tietysti aitoa mantelimassaa ja kermavaahtoa, mutta mantelimassan tilalle voit vaihtaa vadelma- tai muuta hilloa, jos haluat.

En halua ostaa valmiita järkyttävän isoja laskiaispullia, joissa on usein epäaito täyte, jotain, joka muka muistuttaa mantelimassaa, mutta ei ole sitä, eikä kermavaahtokaan ole aitoa, vaan tympeää rasvasekoitetta. Itse leipomistaan tietää, mitä niissä on.

Näitä pullia ei tarvitse kohottaa, koska niissä on leivinjauhetta hiivan sijaan. Ne valmistuvat tuossa tuokiossa vaikka työpäivän jälkeen.

Laskiaispullat

12 kpl

125 g voita
1 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 dl kookoshiutaleita tai mantelijauhoa
2 dl rusinoita
1 muna
2 dl maitoa

Täyte

mantelimassaa
kermavaahtoa

Päälle

raesokeria tai mantelilastuja

Sulata voi. Yhdistä kulhossa kuivat aineet ja rusinat. Lisää voisula, muna ja maito. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina tasaisesti muffinipellin koloihin. Painele päälle raesokeria tai mantelilastuja. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa 20 minuuttia. Anna pullien jäähtyä, irrota ne vuoista. Leikkaa pullista kannet, lisää viipale mantelimassaa ja kermavaahtoa. Tarjoa vaikka kuuman kaakaon kanssa.


Aiheet: , ,

2 kommenttia

  1. Laskiaispullat - päälle

    Laskiaispullat – päälle raejuustoa? (lienee lipsahdus) raesokeria

    Kirjoittanut

    Irkku

    23. 2. 2017 19.39

    • No voihan nenä,

      No voihan nenä, noita sattuu silloin tällöin. Korjasin virheen, onneksi teko-ohjeessa oli asia oikein. :)

      Kirjoittanut

      Mervi Melasniemi

      24. 2. 2017 15.37