Umami muualla Facebook

Julkaistu 3. 10. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Hernepesto maistuu kesältä

Tuoreet herneet ovat kesäherkkua, mutta pakasteherneet ovat lähes tuoreiden veroisia ja niitä on saatavilla läpi vuoden. Keitä herneitä lisäkkeeksi tai käytä niitä ruoanvalmistukseen. Herneet ovat terveellisiä, koska niissä on runsaasti proteiinia ja ne sisältävät muun muassa K-, C- ja B-ryhmän vitamiineja, rautaa ja kuitua.

Voit valmistaa tuoreherneistä monenlaisia ruokia, esim. sosekeittoja, uuniperunantäytteitä ja pestoja ja lisätä niitä muun muassa salaatteihin, keittoihin, patoihin, kastikkeisiin ja munakkaisiin. Lisää herneet lämpimiin ruokiin vasta lopuksi ja anna niiden kiehua korkeintaan pari minuuttia, jolloin ne säilyttävät kauniin värinsä.

Kokeile maukasta hernepestoa pastan kanssa. Ruoka valmistuu vartissa ja maistuu tosi kesäiseltä.

Hernepesto

3 annosta

3 dl pakasteherneitä tai tuoreita herneitä
1 uusi sipuli
1 valkosipulinkynsi
noin 1 dl rypsiöljyä
1 tl hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

1 pkt (250 g) tuoretta pinaattifettuccinea
2 kypsää, kiinteää tomaattia
muutamia herneitä
parmesaanijuustoa vastaraastettuna
basilikanlehtiä

Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi. Voit tehdä peston myös sauvasekoittimella korkeassa, kapeassa kulhossa. Kiehauta vesi ja lisää siihen suolaa sekä tuorepasta, keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa pastan kanssa hernepestoa ja kuutioitua tomaattia. Lisää annoksiin muutamia herneitä ja reilusti parmesaaniraastetta. Koristele basilikanlehdillä. Tarjoa heti.

herne -lautasella1 herneet kulhossa


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti