Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 10. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Hyvä, helppo lohikeitto

Lohikeitto on maukas keitto, johon voit lisätä perunan ohella juureksia. Tee vaikka retki halliin ja torille ja osta keittoon tuoreet ainekset, vaikka ohjeessa onkin käytetty pakasteita.









Lohikeitto

1 l vettä
2-3 rkl kala- tai kasvisfondia
1 sipuli kuutioituna
1 ps peruna-juuressekoitusta
noin 800 g ruodotonta lohi- tai kirjolohifileetä
1 ps pakasteherneitä
1 rs valkosipulituorejuustoa, esim. Creme Bonjour
mustapippuria myllystä
(suolaa)
hienonnettua ruohosipulia

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää fondia ja kuutioitu sipuli sekä peruna-juurespakaste. Keitä kypsäksi. Irrota lohifileestä nahka terävällä veitsellä ja kuutioi filee. Lisää lohikuutiot, pakasteherneet ja tuorejuusto keittopohjaan. Sekoittele varovasti, kunnes juusto on liuennut liemeen. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä. Anna keiton seistä kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa hiukan fondia tai suolaa. Lisää keittoon runsaasti tuoretta tai pakastettua ruohosipulia. Tarjoa vaikka juustonäkkäreiden kanssa.

Pssst!
Keittoon saat aivan mahtavan maun, kun lisäät siihen myös pakkauksen suikaloitua kylmäsavulohta. Ole silloin tarkka fondin ja/tai suolan lisäämisessä, ettei keitosta tule liian suolaista.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti