Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 6. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Hyydytetty mansikka-jogurttikakku

Kotimaisia mansikoita saa jo nyt, tosin ne ovat vielä kalliita. Jos kuitenkin haluat tehdä juhannuksena mansikkakakun, hyydytetty mansikka-jogurttikakku on helppo valmistaa ja raikas nautittava helteisenä päivänä.




Mansikka-jogurttikakku

8–10 palaa

Pohja

1 pkt kaurakeksejä, 175 g
50 g voita sulatettuna

Täyte

4 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä
4 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
1/2 dl hunajaa
2 dl kuohukermaa

Koristelu

noin 1 l mansikoita
muutama pistaasimanteli
runsaasti valutettua hunajaa

Jauha keksit monitoimikoneessa ja sekoita voisula joukkoon. Aseta leivinpaperi halkaisijaltaan 24 sentin irtopohjavuoan pohjalle ja kiristä se vuoan reunuksella. Leikkaa ylimääräinen paperi vuoan ulkopuolelta pois. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin viilenemään. Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita jogurtti ja hunaja kulhossa. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivate ohuena nauhana jogurtti-hunajaseokseen samalla voimakkaasti vatkaten. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi ja sekoita kahdessa erässä jogurttiseokseen. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin. Anna kakun hyytyä yön yli. Koristele kakku viipaloiduilla mansikoilla, karkeasti rouhituilla pistaasimanteleilla ja lisää päälle runsaasti juoksevaa hunajaa.


Aiheet: , , , , , , , ,

Yksi kommentti

  1. Oi, näyttää todella

    Oi, näyttää todella herkulliselle. Taidan kokeilla tätä joku päivä.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    titti

    6. 7. 2013 11.51

Kirjoita kommentti