Umami muualla Facebook

Julkaistu 19. 6. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi 2 kommenttia Ruoka ja juoma

Iki-ihana mutakakku

Mutakakku on yksi helpoimmin valmistettavia suklaaherkkuja. Itse teen sitä usein vieraille, joille se aina maistuu. Mutakakun kanssa tarjoan joko jäätelöä tai kermavaahtoa tai hyvää, kylmää vaniljakatiketta sekä tuoreita marjoja. Koska mutakakku on helppo ja nopea valmistaa, sen ehtii tehdä vaikka yllätysvieraille. Jos suklaata ei satu olemaan, kakkuun voi yhtä hyvin käyttää tummaa kaakaojauhetta.



Mutakakku

noin 10 palaa

200 g voita
200 g tummaa suklaata 70% (tai 1 dl tummaa kaakaojauhetta)
4 munaa
3 dl hienoa sokeria
3 tl vaniljasokeria (ei vanilliinisokeria)
muutama ripaus suolaa
1 dl erikoisvehnäjauhoja

Tarjoiluun

jäätelöä, kermavaahtoa tai vaniljakastiketta
tuoreita marjoja

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Pane leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan päälle ja kiristä reuna pohjan ympärille. Leikkaa paperi pois vuoan ulkopuolelta. Voitele vuoka voilla ja jauhota esim. vehnäjauhoilla. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa sulaneen voin joukkoon ja anna sen sulaa kokonaan. Vatkaa sokeri, vaniljasokeri ja suola paksuksi vaahdoksi. Sihtaa jauhot ja lisää suklaaseos vatkaten vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja nosta vuoka ritilälle uunin keskiosaan. Kypsennä 20-24 minuuttia, tai kunnes kakun keskiosa ei enää hylly. Uuneissa on eroja, uudet uunit ovat tehokkaampia kuin vanhat, joten tarkkaile sopivaa kypsyyttä. Kakku saa olla keskeltä vähän taikinamainen, mutta ei valuva. Peitä vuoka loppuvaiheessa alumiinifoliolla, ettei kakun pinta pala. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua, ja siirrä se sitten tarjoiluvadille. Tarjoa kakun kanssa joko jäätelöä tai kermavaahtoa tai vaniljakastiketta sekä tuoreita marjoja.

Pssst! Voit maustaa kakkutaikinan halutessasi murukahvilla tai lakritsijauheella tai tähtianisjauheella.


Aiheet: , , , ,

2 kommenttia

  1. Kananmunat oli kai

    Kananmunat oli kai tarkoitus vatkata sokereiden kanssa vaahdoksi?

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    mandariini

    26. 7. 2016 13.22

    • Itse vaahdotin vain

      Itse vaahdotin vain munat ja suolan, kyllä siitäkin hyvä vaahto tulee mutakakkua varten. Mutta tietysti kakkupohjia ja kääretorttuja varten vatkataan munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.

      Vastaa kommenttiin

      Kirjoittanut

      Mervi Melasniemi

      29. 7. 2016 10.33

Kirjoita kommentti