Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 6. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Ikihyvä tomaatti-sipulisalaatti

Kesällä tomaatti-sipulisalaatti on parhaimmillaan ja sitä kannattaa tehdä usein, kun tomaatit ovat  kypsiä ja siksi erityisen maukkaita. Valitse tähän salaattiin suuria, kypsiä tomaatteja ja uutta sipulia varsineen tai ruohosipulia. Lisää salaattikerrosten väliin ja päälle runsaasti tuoreita yrttejä ja tee välimerellinen vinaigrette-kastike. Oliivit sopivat myös mainiosti salaattiin.
Tomaatti-sipulisalaatti

6 isoa, kypsää tomaattia
muutama uusi sipuli tai 1 iso
sipulinvarsia tai ruohosipulia
tuoreita yrttejä, esim. minttua, rakuunaa ja sitruunamelissaa
oliiveja maun mukaan

Kastike

1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
2 tl vaaleaa viinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
2-3 tl hunajaa
noin 1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Pese tomaatit ja leikkaa ne paksuhkoiksi viipaleiksi. Viipaloi sipuli ja varret, jos käytät uutta sipulia. Suikaloi reilusti yrttejä, esim. sitruunamelissaa, minttua ja rakuunaa. Sekoita kastike ja maistele, että se on makusi mukaista. Mausta tarvittaessa lisää. Pane sipulit marinoitumaan 10 minuutiksi kastikkeeseen. Kokoa sitten salaatti, esim. laakealle tarjoiluvadille. Kerrostele astiaan tomaattia, marinoitua sipulia, sipulinvarsi- tai ruohosipulisilppua sekä suikaloituja yrttejä ja kaada kastike salaatille. Rouhi päälle vielä mustapippuria. Lisää lopuksi oliivit. Tarjoa vaikka grilliruokien lisäkkeenä.

Pssst! Muista säilyttää tomaatit aina huoneenlämmössä, jolloin ne saavat tarvittaessa vielä kypsyä. Tomaattien makukin tulee parhaiten esille huoneenlämpöisenä.

Tomaatti-sipulisalaatti on kesällä parasta, kun tomaatit ovat kypsiä ja omastakin puutarhasta tai parvekeviljelmältä voi saada tuoreita yrttejä.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti