Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 12. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Inkiväärilohi ja meloni-avokadosalaatti

Rasvaista kalaa olisi hyvä syödä vähintään kaksi kertaa viikossa. Se voi olla lohta, silliä, silakkaa tai jotain muuta kalaa sen mukaan, mitä on saatavissa. Ruodottomaksi käsitelty kala on helppoa syötävää, josta lapsetkin pitävät. D-leikattu lohi on juuri sellaista ja siksikin suosittua.













Inkiväärilohi ja meloni-avokadosalaatti

4 annosta

1 nahallinen lohifilee
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuorrutus

noin 4 cm:n pala inkivääriä
8 öljymarinoitua aurinkokuivattua tomaattia
1/2 dl makeaa chilikastiketta

Salaatti

1 galiameloni
2 avokadoa
1 limetin mehu
noin 1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
makeaa chilikastiketta
tuoretta korianteria

Tarjoiluun

2 limettiä

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja aseta lohifilee pannulle. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.Valmista kuorrute. Kuori inkivääripala ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pane inkivääri kulhoon ja lisää aurinkotomaatit sekä chilikastike. Jauha hienoksi sauvasekoittimella. Levitä seos lohifileelle. Nosta pannu uuniin alimmalle ritilätasolle ja kypsennä 25 minuuttia.
Leikkaa meloni neljään lohkoon ja irrota kuoret veitsellä tai perunankuorijalla. Leikkaa melonilohkot kuutioiksi ja pane kulhoon. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota isolla lusikalla hedelmäliha kokonaisena. Leikkaa puolikkaat kuutioiksi ja siirrä melonikulhoon. Lisää limettimehu sekä suola ja rouhi mustapippuria mausteeksi. Lisää makeaa chilikastiketta makusi mukaan ja reilusti silputtua korianteria. Tarkista maku. Halkaise limetit ja tarjoa kalan kanssa. Tarjoa kalankastikkeena esim. muna-jogurttikastiketta.

Muna-jogurttikastike

Muna-jogurttikastike

2 keitettyä (8 min) munaa
2 dl turkkilaista jogurttia
noin 1 dl maitoa
2 rkl makeaa sinappia, esim. Kotisinappia
1 tl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
ruohosipulia hienonnettuna

Hienonna kuoritut munat ja pane kulhoon (ota vähän koristeluun). Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Siirrä kastike tarjoilukulhoon ja viimeistele muna- sekä ruohosipulisilpulla.


Aiheet: , , , ,

Yksi kommentti

  1. Raikas kuorrutus, kivaa

    Raikas kuorrutus, kivaa vaihtelua. Maistuu varmasti herkulliselta tuon salaatin kanssa. Ehdottomasti kokeilen.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Ripasu

    1. 10. 2014 14.13

Kirjoita kommentti