Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 3. 2017 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Jauheliha-kasvispata

Käytä arkipäivän nopeasti valmistettaviin ruokiin pakastekasviksia sekä esimerkiksi jauhelihaa tai muita nopeasti kypsyviä lihoja, makkaraa tai kalaa. Tähän ruokaan voit käyttää jauhelihan asemesta broileria, kalkkunaa tai possua.






Jauheliha-kasvispata

3-4 annosta

400 g naudanjauhelihaa
rypsiöljyä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
400 g pakastekasviksia oman maun mukaan
1 tl suola
mustapippuria myllystä
tulista chilimaustetta myllystä
1 tlk  (400 g) tomaattimurskaa
1/2 tlk purkin huuhdelientä
2 rkl tomaattipyreetä
lihafondia tai 1 lihaliemikuutio
2 tl juoksevaa hunajaa

Paista jauheliha öljyssä, lisää paiston aikana sipulisilput ja viimeiseksi jäiset pakastekasvikset. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä. Paista sekoitellen jonkin aikaa ja lisää sitten tomaattimurska ja purkin huuhdeliemi. Lisää tomaattipyree ja lihaliemifondi tai -kuutio sekä hunaja (pehmentää tomaatin happamuutta). Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsät. Tarkista vielä maku. Tarjoa sellaisenaan tai täysjyväriisin kanssa.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti