Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 5. 2009 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ajankohtaista Ruoka ja juoma

K-ruokakaupat ja Chiquita järjestävät keräyksen lastenklinikoille

Elämä Lapselle -keräys käynnistyi toukokuussa jälleen kaikissa maamme K-ruokakaupoissa, joissa jokainen myyty Chiquita- ja Chiquita Minis -banaanikilo kasvattaa keräyssummaa. K-ruokakauppojen ja Chiquitan tavoitteena on kerätä kampanjalla yli 150 000 euroa. Summalla hankitaan keskosvauvojen tehohoidon laitteita viidelle suomalaiselle yliopistollisen keskussairaalan lastenklinikalle.

– K-ruokakauppiaamme ovat todella tyytyväisiä niistä tuloksista, joita kampanjalla on yhteistyössä asiakkaidemme kanssa vuosien saatossa saatu aikaan. Kampanjan kautta keskoslapsia autetaan mahdollisimman konkreettisella ja tärkeällä tavalla. Odotammekin innolla, kuinka asiakkaat tänä vuonna lähtevät mukaan tärkeään keräykseemme, toteaa Ruokakeskon Asiakkuus-yksikön johtaja Niina Ryynänen.

Kaikista 1.5.-31.8.2009 K-ruokakaupoista myydyistä Chiquita- ja Chiquita Minis -banaaneista lahjoitetaan keräykseen 3 senttiä kilolta. Lisäksi K-ruokakaupoissa käynnistyy 1.6. Lastenklinikoiden Kummien Elämä Lapselle -lipaskeräys, joka jatkuu aina syyskuun loppuun asti. Elämä Lapselle -keräys huipentuu 9.9.2009 perinteikkääseen Elämä Lapselle -konserttiin, joka järjestetään Hartwall-areenalla Helsingissä.

– Jokainen myyty banaanikilo kerryttää lahjoitussummaa ja pienikin summa on tärkeä yhteisen tavoitteemme saavuttamisessa. Meille asti kiirii kiitoksia niin lastenklinikoiden henkilökunnalta kuin pienten vauvojen vanhemmilta. Uudet ja ajanmukaiset laitteet helpottavat hoitotyötä ja sitä kautta hoidon edistymistä merkittävästi, sanoo Chiquita Nordicin Suomen maajohtaja Heidi Zühlke.

Kymmenen vuoden aikana K-ruokakaupat ja Chiquita ovat lahjoittaneet keräykseen yhteensä 1 340 644 euroa. K-ruokakauppojen ja Chiquitan tähän mennessä lahjoittamilla keräystuloilla on muun muassa hankittu Suomen yliopistollisten keskussairaaloiden vastasyntyneiden teho-osastoille uusia keskoskaappeja, tehovalvontamonitoreja, hengityskoneita, infuusiopumppuja ja muita tehohoidon laitteita.

– Ennenaikaisesti syntyneet vauvat tarvitsevat ammattitaitoista tehohoitoa ja erikoislaitteita, joiden hankkimiseen Elämä Lapselle -keräyksen tuotot antavat uusia mahdollisuuksia. Tehohoito on keskoselle elinehto, ja keräysvarojen avulla monen pienen elämä saa paremman alun. Esimerkiksi yhden keskoskaapin elinikä on kymmenisen vuotta, joten arvokkaiden laitteiden uusiminen on jatkuvaa työtä, kertoo Lastenklinikoiden Kummien toiminnanjohtaja Maria Ekroth.

Kuva © Linfernum | Dreamstime.com


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti