Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 1. 2019 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kaalikeitto

Kaalikeitto maistuu hyvältä talvella. Kaalin lisäksi tässä keitto-ohjeessa on paistettua jauhelihaa ja pekonia. Pekonin voit korvata vaikka kinkkusuikaleilla, jos haluat. Chili toi pientä potkua keittooni.

Älä pelästy ainesluetteloa, kaikki ainekset ovat edullisia ja osa mausteista saattaa jo löytyä kaapistasi.








Kaalikeitto

noin 1 l vettä
1 vajaa keskikokoinen valkokaalikerä
1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi
2 isoa porkkanaa
1 punainen chili
500 g:n tetra paseerattua tomaattia
2-3 lihaliemikuutiota
700 g sika-nautajauhelihaa
1 (100 g) rs pekonisuikaleita tai
1 rs kinkkusuikaleita
3 laakerinlehteä
1 rkl kuivattua salviaa
1/2 rkl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Mittaa vesi isoon kattilaan. Suikaloi kaali, jos et halua keittoon koko kaalia, tee lopusta seuraavana päivänä kaalisalaattia, se on terveellistä ja hyvä lisäkesalaatti. Paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Lisää paseerattu tomaatti ja kuumenna. Lisää liemikuutiot. Paista jauheliha ja pekoni- tai kinkkusuikaleet ja lisää kattilaan. Mausta ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kaali on sopivan kypsää, noin 45 minuuttia. Tarkista maku ja mausta halutessasi lisää.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti