Umami muualla Facebook

Julkaistu 14. 2. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kahden juuston avokadosalaatti

Meillä pidetään avokadoista. Nyt löysin syöntikypsiä avokadoja ja ostin niitä puolitusinaa. Nehän on syötävä nopeassa tahdissa, koska ne menevät pian huonoiksi. Niinpä tein peräkkäisinä päivinä salaatit, toisena pääaineksena mozzarella, ja tässä versiossa myös Feta.

Hyvällä ruokahalulla ne syötiin, emmekä kyllästyneet yhdistelmään. Näiden salaattien maukkauden juju on hyvässä, tummassa balsamiviinietikassa, hyvässä ei liian voimakkaassa (=kitkerässä) oliiviöljyssä, suolassa ja mustapippurissa. Ilman niitä avokado-mozzarellasalaatti ei maistu miltään kuten voit hyvin kuvitella.


Kahden juuston avokadosalaatti

2 annosta

2 syöntikypsää avokadoa
2 (200/125 g) mozzarellapalloa
100 g Feta-juustoa
muutama pieni luumutomaatti
hyvää tummaa balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Halkaise avokadot, poista siemenet, irrota ruokalusikalla hedelmälihat ja viipaloi ne. Asettele viipaleet kahdelle lautaselle. Valuta mozzarellat, viipaloi ne ja jaa lautasille. Murenna Feta annoksille. Huuhdo ja halkaise tomaatit ja lisää salaatteihin. Lisää balsamiviinietikkaa ja öljyä ja rouhi mausteeksi mustapippuria. Mielestäni salaatti ei kaivannut suolaa Fetan ansiosta, mutta voithan halutessasi rouhaista suolaa myllystä tai murentaa salaateille vähän sormisuolaa. Tarjoa salaatti paahtoleivän tai yrttipatongin kanssa.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti