Umami muualla Facebook

Julkaistu 27. 6. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kahden melonin salaatti

Melonit ovat kesäistä herkkua! Kurkkujen lajiryhmään kuuluvat melonit (Cucumis melo) jaetaan vesimeloneihin ja sokerimeloneihin. Sokerimeloneita ovat cantaloupe, hunaja- ja verkkomeloni, ogen-, Piel de Sapo- ja galiameloni.

Kaikissa meloneissa on suurin osa vettä, mutta niissä kaikissa on myös terveyttä edistäviä aineita. Esimerkiksi vesimeloneissa on lykopeeni-antioksidanttia, sokerimeloneista cantaloupessa on runsaasti kuitua, verkkomelonissa paljon betakaroteenia, antioksidanttia, joka on A-vitamiinin esiaste ja hunajamelonissa runsaasti C-vitamiinia.

Melonia olisi hyvä nauttia usein, jopa päivittäisenä välipalana sellaisenaan tai voit tehdä siitä herkullisia smoothieita. Melonia voit käyttää alkuruokana vaikka italialaiseen tapaan parmankinkun kanssa tai jälkiruokasalaateissa marjojen kanssa. Melonisalaatti on erityisen hyvää grillatun tai paistetun lihan sekä kalan kanssa.

Melonisalaatti

6 annosta

1 iso lohko vesimelonia
1/2 cantaloupemelonia
1/2 rs punaisia kirsikkatomaatteja
1/2 rs keltaisia kirsikkatomaatteja
2 ruukkusalaattia
tuoretta basilikaa
1 1/2-2 dl oliiveja
1/2 dl kapriksia

Tarjoiluun

neitsytoliivi- tai rypsiöljyä
vaaleaa balsamietikkaa
mustapippuria myllystä

Kuutioi melonit ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhdo salaatit esim. salaattilingossa, linkoa vesi pois ja revi salaatti. Revi isoimmat basilikanlehdet ja jätä pienemmät kokonaisiksi. Levitä revitty salaatti tarjoiluvadin pohjalle ja lisää päälle muut ainekset. Tarjoa salaatin kanssa neitsytoliivi- tai rypsiöljyä, balsamietikkaa ja mustapippuria myllystä.

Ohje ja kuva Mervi Melasniemi.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti