Umami muualla Facebook

Julkaistu 26. 6. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Readme.fi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kaiken maailman voileivät

Mikko Takala, Sami Rekola ja Tommi Anttonen ovat tehneet kerrassaan mainion Voileipä-kirjan, jossa kierretään maailman ympäri leipä mielessä. Mukana on aina leipä muodossa sun toisessa, mutta sitten muut ”tilpehöörit” ovat sitä, mitä missäkin päin maailmaa liikutaan. Kotoisa silakkakin on tietysti mukana otsikolla ”Make silakka great again”. Upeat valokuvat ovat Tommi Anttosen kuvaamia.

Mukana on pitaleipää, tortilloja, tacoja, muffuletta, monenlaisia hampurilaisia, hot dogeja, täytettyjä patonkeja ja sämpylöita ja aivan kaikkea, mitä niin sanotusti voileiväksi voi kutsua. Ilokseni huomasin kirjassa mainittavan suositun losangelesilaisen Egg Slut -paikan, jossa olen itsekin syönyt hyvän hampurilaisen.

Kirja on todellinen inspiraation lähde. Vesi herahti kielelle ja taidan mennä heti tekemään kerrosleivän niistä aineista, joita jääkapistani löytyy. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka nauttivat hyvistä mauista ja herkuttelusta. Pikaruoka on monesti ihan paikallaan. Leipä se miehen, ja naisen myös, tiellä pitää.

Kirjan tiedot

Voileipäkirja
Mikko Takala, Sami Rekola, Tommi Anttonen
Kustantaja Readme.fi
Julkaisukuukausi huhtikuu 2019
ISBN 9789523217188
Sidosasu Kovakantinen
Sivumäärä 256
Hinta 38 euroa


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti