Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 10. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kaksi helppoa kastiketta spagetille

Kylmäsavulohiviipaleista tai katkaravuista valmistat nopeasti herkullisen kastikkeen spagetille. Jos vielä käytät tuorespagettia, se kypsyy muutamassa minuutissa. Ainekset löytyvät edullisesti Lidlistä, mistä ostan melkein kaiken, huomaa, ettei Lidl sponsoroi Umamia. Mutta minusta on kiva kertoa, mistä voit ostaa edullisimmin, jos niin haluat.





Kylmäsavulohikastike spagetille

2 annosta

1 pienehkö sipuli
2 valkosipulinkynttä
ruokaöljyä paistamiseen
1 pkt kylmäsavulohiviipaleita
1 prk à 2,5 dl juustoruokakermaa
(suolaa)
mustapippuria myllystä
ruohosipulia

Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet ja kuullota ne pehmeiksi tilkassa öljyä. Suikaloi lohiviipaleet ja lisää ne sekä kerma pannulle, huuhtele kermapurkki vesitilkalla ja lisää pannulle. Anna kastikkeen kiehua hetki ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiukan suolaa ja rouhi mausteeksi mustapippuria. Lisää lopuksi kastikkeeseen tai annosten päälle reilusti ruohosipulia ja tarjoa heti vastakeitetyn spagetin kanssa.

Katkarapukastike spagetille

2 annosta

1 pienehkö sipuli
2 valkosipulinkynttä
ruokaöljyä paistamiseen
1 ps katkarapuja
1 prk à 2,5 dl juustoruokakermaa
noin 2 rkl makeaa chilikastiketta
suolaa
mustapippuria myllystä
ruohosipulia

Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa. Lisää pannulle jäiset katkaravut ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä alhaisemmalla lämmöllä, kunnes katkaravut ovat lämmenneet, älä keitä sen jälkeen, etteivät katkaravut sitkisty. Mausta kastike ja tarkista maku. Lisää kastikkeeseen tai annosten päälle reilusti ruohosipulia. Tarjoa heti vastakeitetyn spagetin kanssa.


Aiheet: , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti