Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 10. 2017 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kalaa currykastikkeessa ja kesäkurpitsapannu

En muista, koska olisin syönyt viimeksi seitiä, niin kauan siitä on. Ajattelin kokeilla, miten seitistä saisi hyvän makuista ruokaa. Seiti itsessään on mauton ja kuiva kala. Siinä ei valitettavasti ole terveellistä kalanrasvaakaan. Proteiinia siinä kuitenkin on. Seiti uunissa valmistettuna vaatii hyvin maustetun kuorrutuskastikkeen.

Kesäkurpitsapannuun makua ja väriä tuovat sipulit, paprika, fenkoli ja aurinkotomaatit. Jätä kasvikset al denteksi, jolloin ruoka on paljon herkullisempaa kuin läpikypsennetty. Jos kotonasi on tuoreita yrttejä, muitakin kuin basilikaa, silppua niitä lopuksi pannuun runsaasti.





Kalaa currykastikkeessa ja kesäkurpitsapannu

4 annosta

2 pkt (à 400 g) Alaska pollock (seiti) fileitä, pakaste
suolaa
mustapippuria myllystä

Kastike

isohko pala purjoa
rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl appelsiinitäysmehua
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl currya
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
mustapippuria myllystä
2 dl ruokakermaa
suolaa

Kesäkurpitsapannu

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
noin 750 g kesäkurpitsaa
1/2 isosta punaisesta paprikasta
1/2 fenkoli
muutama öljyynsäilötty aurinkotomaatti
suolaa
mustapippuria myllystä
yrttimausteita maun mukaan, esim. timjamia ja basilikaa
basilikanlehtiä

Lisäksi

tummaa pikariisiä

Ota kala sulamaan muutamaksi tunniksi. Kun alat valmistaa ruokaa, pane ensin uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Pane kalafileepalat uunivuokaan. Sirottele päälle suolaa ja rouhi mausteeksi mustapippuria. Valmista kastike. Huuhdo ja viipaloi purjo. Kaada öljyä kattilaan ja lisää purjo. Paista purjoa sekoitellen, kunnes se vähän pehmenee. Lisää kattilaan vehnäjauho ja sekoita hyvin. Kaada päälle appelsiinitäysmehu ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja murenna joukkoon liemikuutiot. Lisää curry, chilikastike, mustapippuria myllystä sekä kerma. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes kastike sakenee. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vähän suolaa. Kaada kastike kalafileille ja nosta vuoka uunin keskiosaan. Paista noin 30 minuuttia.
Valmista sillä aikaa kesäkurpitsapannu ja keitä riisi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kaada pannulle öljyä ja lisää sipulit paistumaan. Pese ja halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, lisää pannulle. Kuutioi paprika, suikaloi fenkoli sekä aurinkotomaatit ja lisää pannulle. Paista välillä sekoitellen. Mausta makusi mukaan suolalla, pippurilla ja yrttimausteilla. Viimeistele juuri ennen tarjoilua basilikanlehdillä.

Pssst! Voit valmistaa saman kuorrutuskastikkeen myös lohelle tai kirjolohelle.


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti