Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Sakarai Majantie Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kantarellikeitto

Viimeaikaiset säät, ainakin joissakin paikoin Suomea, ovat tehneet hyvää luonnolle. Kun välillä on hellettä ja sitten taas sataa, sieniä alkaa nousta. Myös kantarellit ovat vihdoin ilmestyneet metsään. Kantarelleja voi käyttää niin monin tavoin, mutta ehkä tavallisimmin niistä tehdään kastiketta, muhennosta tai piirakkaa. Kantarellikeittokin on mitä herkullisinta. Kannattaa kokeilla!

Kantarellikeitto

4 hengelle

reilu 1/2 l kantarelleja
2 jauhoista perunaa
3 porkkanaa
voita
1/2 dl vihannesfondia
8 dl vettä
1 dl kuohukermaa
tuoretta rakuunaa tai timjamia
suolaa ja mustapippuria

Puhdista sienet ja poimi muutama pienimmistä talteen viimeistelyä varten. Kuori ja lohko juurekset paloiksi. Kuullota vihanneksia ja sieniä voissa pienessä voimäärässä. Ripottele joukkoon hieman suolaa, jotta maut alkavat muodostua. Kaada joukkoon vesi ja vihannesfondi. Keitä vihannekset täysin kypsäksi ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Kuumenna keitto uudestaan, lisää kerma mausteet ja hienonnetut tuoreyrtit. Maista suolaisuus ja lisää hiven suolaa tarvittaessa. Paista lisäkekantarellit voissa rapeaksi ennen tarjoilua ja lusikoi keiton pinnalle.

Ohje Tiia Koskimies, kuva Sakari Majantie.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti