Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 7. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kantarellikastike lihapullille

Tämä ateria syntyi ”mitä jääkaapista löytyy” -tyyliin. Jäljellä oli runsas puoli litraa tuoreita kantarelleja, edellisiltaisia keitettyjä perunoita ja hyviä, lihaisia valmislihapullia sekä pehmeän makuista curry-ruokakermaa. Ja voi, miten hyvältä maistui!






Kantarellikastike

2 annosta

1 pienehkö sipuli
runsas 1/2 l kantarelleja
1 tetra (2 1/2 dl) pehmeä curry -ruokakermaa (Flora)
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele tai revi puhdistetut ja huuhdotut kantarellit, jätä pienet kantarellit kokonaisiksi. Kun sipuli on kuullottunut, lisää pannulle kantarellit ja paista niitä kunnes vesi on haihtunut pannulta. Lisää kerma ja huuhdo vesitilkalla tetra ja lisää pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen vähän sakeentua. Tarkista maku ja mausta makusi mukaan suolalla. Rouhi kastikkeeseen mustapippuria.

Viipaloin ja paistoin perunat sipulin kanssa ja maustoin ne suolalla ja mustapippurilla. Kuumensin lihapullat ja tein kuvan mukaiset annokset: perunat lautasen keskelle, ympärille lihapullat ja niille kastiketta. Viimeistelin annokset hienonnetulla lehtipersiljalla.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti