Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 5. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kaslerisalaatti

Kaslerisalaatti on ruokaisa ja sopii hyvin keväisten pihatöiden tai reippaan lenkin jälkeiseksi ateriaksi. Viikonlopun kunniaksi sen kanssa voi nauttia oluen tai lasin viiniä, jos haluaa. Kylmä vesikin on tietysti hyvä vaihtoehto.







Kaslerisalaatti

2 annosta

1 pkt (3 pihviä) pintasavustettua kasleripihviä, Atria
rypsiöljyä
mineraalisuolaa
mustapippuria myllystä
Provencen yrttisekoitusta
1 pieni punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 tl viini- tai balsamietikkaa
ripaus suolaa ja pippuria
1 jääsalaattipussi
pala kurkkua
pieniä terttutomaatteja
viini- tai balsamietikkaa
ruokaöljyä oman valinnan mukaan
mineraalisuolaa
mustapippuria myllystä
lehtipersiljaa

Ota pihvit pakkauksestaan lautaselle huoneenlämpöön noin puolituntia ennen paistamista. Mausta pihvit suolalla, pippurilla ja yrttisekoituksella. Kaada pannulle rypsiöljyä, kuumenna ja lisää pihvit pannulle paistumaan. Älä käännä ennen kuin paistopuoli on ruskistunut sopivasti. Paista molempia puolia noin 3 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsät. Nosta pihvit jäähtymään ja suikaloi ne.
Kuori ja suikaloi punasipuli. Pane sipuli pieneen astiaan ja lisää öljy, viinietikka ja mausteet. Sekoita ja anna sipulin marinoitua. Huuhdo ja linkoa salaatinlehdet salaattilingossa. Revi salaatit kahdelle lautaselle. Pese ja kuivaa kurkkupala ja tomaatit. Kuutioi kurkku ja halkaise tomaatit. Jaa ne salaateille. Jaa lihasuikaleet ja marinoitu sipuli salaateille. Lisää salaateille sopivasti öljyä, viinietikkaa, suolaa ja pippuria. Viimeistele salaatit lehtipersiljalla.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti