Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 8. 2018 Teksti Mervi Melasniemi, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kasvis-makkarapannu

Kasviksia suositellaan syötäväksi päivittäin melkoinen määrä, joten niitä kannattaa käyttää muodossa jos toisessakin joka aterialla. Tavallisen pyttipannun voit tehdä terveellisemmäksi, kun lisäät siihen perunan lisäksi erilaisia juureksia ja vihanneksia oman makusi mukaan.

Parsakaalin terveellisyydestä on kai jokainen kuullut. Sitä kannattaa syödä usein aterioiden lisäkkeenä ja herkutella pelkästäänkin sillä. Parsakaali sisältää runsaasti A-vitamiinia, C-vitamiinia, eräitä B-vitamiineja, E-vitamiinia ja rautaa.

Parsakaalia tulee kypsentää mahdollisimman vähän, sillä se säilyttää arvokkaat vitamiininsa parhaiten höyrytettynä tai mikroaaltouunissa kypsennettynä.





Kasvis-makkarapannu

4 annosta

2 keskikokoista, kiinteää perunaa
1/2 isosta palsternakasta
rypsiöljyä
pala purjoa
2 valkosipulinkynttä
2 pkt (à 150 g) pieniä yrttibratwursteja tai muuta maustettua makkaraa
1/2 kesäkurpitsaa
1/2 punaista paprikaa
ruohosipulia

Tarjoiluun

paistettuja munia
ketsuppia
sinappia
kurkkusalaattia
puolukkahilloa

Kuori perunat ja leikkaa ne pienehköiksi kuutioiksi. Tee samoin palsternakalle. Pane perunakuutiot kulhoon ja kypsennä 10 minuuttia mikroaaltouunissa. Lisää kulhoon palsternakkakuutiot ja jatka kypsentämistä 2-3 minuuttia. Sillä välin huuhdo purjo ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä isolla pannulla tai paistokasarissa ja lisää purjo sekä valkosipuli pannulle. Vähennä lämpöä ja paista välillä sekoitellen. Viipaloi makkarat. Kuutioi pesty kesäkurpitsa ja paprika. Lisää pannulle makkarat ja nosta lämpöä. Lisää mikroaaltouunista peruna- ja palsternakkakuutiot sekä kesäkurpitsa- ja paprikakuutiot. Paista välillä sekoitellen ja anna hautua kannen alla, kunnes perunat ovat täysin kypsät. Lisää päälle runsaasti ruohosipulia. Mikäli haluat, voit paistaa annoksille kananmunat. Kata pöytään lisäksi ketsuppia, sinappia, kurkkusalaattia ja puolukkahilloa. Jos haluat kypsennä lisäksi parsakaalia mirkoaaltouunissa. Kokeile välillä kypsyyttä, mutta älä kypsennä ylikypsäksi. Jos keität parsakaalikukinnot mieluummin kattilassa, lisää kukinnot suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja keitä 5 minuuttia. Lisää kuuman parsakaalin päälle hiven suolaa ja liraus hyvää ruokaöljyä, esim. neitsytrypsiöljyä, ja sekoittele.

makkara-kasvispannu2


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti